MIJN REIKI AVONTUUR

Het begon allemaal met een kinderdroom. Ik zag weleens Reiki certificaten bij bekenden aan de muur hangen en wanneer ik daarnaar keek, voelde ik een verlangen om dit later ook te kunnen. Ik ben dan ook heel erg dankbaar dat sinds vorig jaar Herfst 2019 mijn Reiki avontuur is gestart. Het moment was voor

mij aangebroken om kennis te maken met de wereld van Reiki.

Heel vaak krijg ik de vraag; wat is Reiki nou eigenlijk? Heel simpel uitgelegd betekent Rei; universele en Ki; levensenergie. Reiki is dus universele levensenergie, het is de energie om ons heen welke we niet allemaal kunnen zien, maar waarmee we wel in verbinding staan. Ik zeg altijd; ‘je bent meer dan alleen je fysieke lichaam’ en daar bedoel ik mee dat je ook een energetisch lichaam hebt. Reiki is onderdeel van ons allemaal en is onvoorwaardelijk aanwezig. Iedereen kan Reiki ervaren door je BV in te wijden in 1 of meerdere Reiki graden of je kunt gebruik maken van een Reiki behandelaar die jou fysiek of op afstand een Reiki behandeling geeft. Het is vooral belangrijk om te weten dat Reiki nooit schadelijk is, omdat het onvoorwaardelijke liefde is en daardoor nooit voor negatieve doeleinden kan worden gebruikt. Daarnaast is Reiki geen geloof of sekte. Het is een eenvoudig werkende methode om energie over te dragen.

Nadat ik was ingewijd in de tweede Reiki graad begon ik eerst met het kosteloos behandelen van meerdere proefkonijn vrienden en familieleden, zowel vrouwen als mannen. Ik vond het vooral belangrijk om eerst ervaring op te doen en te voelen wat de Reiki met mij en anderen doet, voordat ik er een verdienmodel aan ging hangen. Leerervaring en de Reiki op een authentieke manier uitdragen, vind ik belangrijk en daar lag voor mij een lange tijd de focus.

Reiki Zonsondergang
Foto: Sander Copier

In overleg met mijn Reiki Master Jeanette heb ik me ook in laten wijden tot het derde Reiki master symbool en ben ik begonnen met de start van mijn stage als Reiki Master/leraar waarbij ik anderen mag inwijden tot alle Reiki graden. Wat een droom! Het woord ‘Master’ resoneert niet zo, maar ik wil meneer Mikao Usui ook niet tegen spreken natuurlijk. Vorige week heb ik een proefkonijn vier inwijdingen mogen geven in de eerste Reiki graad. De Reiki ‘inwijdingsdans’, zoals ik dit zelf noem ;), is echt heel bijzonder. Wanneer ik het symbool heb getekend en daarmee de Reiki activeer voor de inwijding voel ik de energie vele malen krachtiger door mijn handen stromen. Je ziet Reiki niet, maar wanneer je gaat voelen… is het er gewoon. Geen twijfel over mogelijk.

Ik ben begonnen met een open hart aan dit Reiki avontuur en inmiddels ligt hier mijn passie. Ik ben dankbaar dat ik mezelf dienstbaar mag opstellen aan de universele levensenergie en al het moois wat hierbij komt kijken. Het voelen en anderen behandelen, is voor mij van onschatbare waarde. Reiki is onderdeel van ons allemaal en ik hoop dit ook eens samen met jou te mogen ervaren tijdens een fysieke of op afstand reiki behandeling.

Veel liefs, Elcke

P.S. Wanneer je vragen hebt over Reiki en/of interesse hebt in een Reiki tafelbehandeling of afstand behandeling. Stuur mij gerust een bericht. Dit kan ook via mijn DM op Instagram @degroenezus

 

Een gedachte over “MIJN REIKI AVONTUUR

 1. Lieve elcke, fijn dat je jezelf hebt kunnen ontwikkelen in Reiki.
  Het is een uitdaging die je met passie bent aan gegaan, het zal je voldoening geven deze droom te hebben kunnen waar maken.
  Soms passen in een mensenleven je iets als” een oude jas”✨

  Succes met je nw praktijk van Reiki.

  Gr& Liefs, Marian.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s