2 JAAR DEGROENEZUS

Met een lach en een traan schrijf ik dit artikel. Twee jaar geleden begon ik deze blog met het idee te schrijven over een ecologische lifestyle. Eco en ethische gerelateerde onderwerpen die in artikelen en social media posts terug kwamen waren er toen nog niet zoveel. Inmiddels is dit groene vlammetje steeds groter geworden en zo kreeg het onderwerp ‘groen’ steeds meer aandacht in de media. Groentastisch!

Twee jaar geleden kwam sporadisch iets voorbij in het nieuws over een  ‘groen onderwerp’ en dan was het echt een groot feest. YES, eindelijk een krant of TV programma dat aandacht besteedt aan dierenleed of klimaatverandering. Zou het dan toch serieus genomen worden?

Ook zag je een langzame groene ontwikkeling opgang komen in het bedrijfsleven en ook politieke partijen krapte zich steeds vaker achter hun oren. Op een gegeven moment stond zelfs op bijna elk product in de supermarkt de slogan ‘gemaakt met liefde voor mens, dier en milieu’ en natuurlijk de diverse keurmerken die bedacht werden om producten in een bepaald jasje te steken.degroenezus_instagram_quotes_v1De consument sprak zich uit en het aanbod werd steeds groter. Zo ook de kennis! Mijn kennis werd alsmaar groter. Ik leerde elke dag en maakte het mezelf eigen. Dit deed ik samen met ontzettend veel andere mensen die zich elke dag weer verbaasde over de huidige leefsituatie waarin wij ons bevinden. Mensen werden zich bewust van welke impact hun leven heeft op het klimaat en zo ook dierenwelzijn. Maar ook op dat van hun eigen lichamelijke en mentale gezondheid.

Het afgelopen jaar is me opgevallen dat er steeds meer mensen bij zijn gekomen die zich gelukkig allemaal willen uitspreken! Uitspreken dat zij het niet eens zijn met de on-natuurlijke keuzes die elke dag gemaakt worden. Massa consumptie, overproductie, voedselverspilling, hongersnood, dierenleed, verschrikkelijke dierenleed en zo ook uiteindelijk weer de klimaatverandering. Het feit dat onze aarde inmiddels OP is. Mensen zijn het er niet mee eens en willen het anders zien.Degroenezus_Instagram_Mededeling_V1-7Dit raakt mij op een positieve manier! Ik ben dan ook zo dankbaar dat die mensen op deze aardkloot leven. Tevens heeft mij dit ook rust gegeven. Ik weet dat er heel veel anderen zijn die zich in willen zetten voor ons kleine aardbolletje. Al is het maar om zo de plastic soup te verminderen door BV. evenementen te organiseren om samen plastic afval op te ruimen op het strand. Ook zie ik tegenwoordig met veel regelmaat foto’s op Instastory voorbij komen waarop mensen laten zien hoe zij groen leven. In een woord, geweldig.

Zo komen er ook steeds meer groene bloggers bij, die allemaal weer iemand weten te inspireren om ook eens groen te doen. Samen zijn we het groene verzet 😉 Zoals je dit zo mooi kunt noemen. Langzamerhand maken we de aarde weer een beetje groener.degroenezus_instagram_quotes_v14Nu twee jaar later is mijn leven toch een beetje anders. Ik weet meer, ik doe meer of juist weer minder 😉 Wellicht is het je misschien opgevallen dat ik in 2017 sinds September een andere baan heb gekregen in de hulpverlening en in December vrijwilliger ben geworden bij Bont voor Dieren waarbij ik mee help met hun social media accounts. In mijn nieuwe baan ben ik tevens ook social media redacteur en daar valt nog veel winst te behalen. Ik wil hier dan ook al mijn expertise en energie insteken.

Ik merk dan ook dat het voor mij noodzakelijk is om het bloggen op Degroenezus na 2 jaar voor onbepaalde tijd op pauze te zetten. Dit betekent niet dat ik helemaal stop met Degroenezus. Je zal nog steeds posts treffen op de social media accounts van Degroenezus en ook zal ik samen met Sander videos blijven maken voor op het Youtube kanaal van Degroenezus.

Het is nog altijd mijn passie om onze prachtige wereld met jullie te delen. Om zo tevens te laten zien dat we er zuinig op moeten blijven. Het zou toch zonde zijn als we onze prachtige ecosystemen verliezen ❤Degroenezus_Instagram_Quotes_V112Daarom zal ik nog steeds met name op Instagram actief blijven en naast natuurkiekjes ook foto’s blijven delen van toffe producten die ik heb ontdekt, waarvan ik het idee heb dat jullie dit ook graag willen weten. Maar blogposts zullen er helaas niet meer bijkomen. Helemaal weg ga ik dus niet. Maar even wat ademruimte voor mezelf is welkom en zo geef ik het groene blogstokje door aan al die andere toffe groene bloggers.

Onze natuur, onze ecosystemen en biodiversiteit zijn onze longen. Zolang we hen gezond houden, blijven wij ook gezond en blijft ons menselijk ras voortbestaan.

Liefs, Elcke

Degroenezus_Instagram_Mededeling_V1-72
Made by Sander Copier

Volg je Degroenezus al op TwitterFacebookYoutube of Instagram? Daar zal ik vanaf nu online te vinden zijn. 

2 gedachtes over “2 JAAR DEGROENEZUS

 1. Lieve Elcke, helaas komen er vaaker in een leven een einde aan bijzondere en mooie momenten.
  Maar ook zoals dat gaat in een leven, komt er altijd weer iets bijzonders en mooi’s voor terug.
  Jij hebt met de groene zus jouw voetsporen in het groener denken,eten,wonen,leven in elk geval ons bewuster gemaakt en geleerd hoe het ook anders kan, bedankt daarvoor!👍🏻 Marian en Leo

  Geliked door 1 persoon

 2. Aller eerst wat een geweldige tekening van je😍!! Ach lievert wat stoer om zoon stap te durven maken!!! Gelukkig verdwijn je niet van het groene landschap.
  Ik ben heel benieuwd hoe alles verder gaat lopen😘 take your time!

  Like

Reacties zijn gesloten.