EEN PASSIE VOOR MEDITATIE

Dat wil ik graag ontwikkelen. Voorheen nam ik deel aan Yoga & Meditatielessen waarbij er 30 minuten werd gemediteerd. De ene keer ging het beter dan de andere keer. Er valt nog veel winst te behalen en daarom wil ik graag leren om thuis vaker te mediteren. Dankzij een aantal meditatie hulpmiddelen word dit voor mij gelukkig een stuk makkelijker. In dit blogpost vertel ik hier meer over.Zoals eerder aangegeven is dit de tweede blogpost die ik schrijf in samenwerking met de lieve dames Shanna & Rosa die samen de webshop yogakledingonline.nl hebben opgezet. De onderstaande items heb ik van Shanna & Rosa heb gekregen om te reviewen.

_MG_7370_V2
meditatiekussen

Het meditatiekussen
Een meditatiekussen hoef je niet altijd te gebruiken tijdens het mediteren, maar dit kan wel een handig hulpmiddel zijn om extra te ontspannen. Voor mij is een ontspannen houding tijdens het ‘stil zitten’ erg belangrijk. Het kost me namelijk veel moeite om mijn rug recht te houden, dus al snel volgen de pijntjes in met name mijn onderrug. Door een meditatiekussen te gebruiken, merk ik dat mijn houding beter te corrigeren valt en houd ik de kleermakerszit/lotushouding langer vol. Ik gebruik nu ook het steunblok om mijn bovenste been te ondersteunen als ik in de lotushouding zit. Heel fijn.

Het meditatiekussen op de foto is gemaakt van stevig katoen en gevuld met boekweitkaf.

_MG_7389
oogkussen

Oogkussen
Dit kleine kussentje is gevuld met heerlijke lavendel en biologisch lijnzaad. Hierdoor worden je zintuigen extra geprikkeld om te ontspannen. Het gewicht van dit kussentje brengt je direct in een diepere meditatie. De Savasana of ook wel liggende meditatie vind ik op dit moment fijner, omdat mijn rug nog niet sterk genoeg is om bijvoorbeeld 30 minuten te mediteren in de lotushouding. Gaandeweg zak ik telkens als een zak aardappels in elkaar. Daarom als ik van plan ben om 30 minuten te mediteren, verdeel ik de minuten in twee delen. 15 minuten mediteer ik zittend en de andere 15 minuten mediteer ik liggend.

_MG_7310
zeven chakra’s geurkaars

Geurkaars zeven chakra’s
Hoe prachtig is deze geurkaars! Ik heb er elke keer zoveel moeite mee om deze aan te steken om uit te testen of de geur lekker ruikt 😉 Gelukkig gaat de kaars lang mee, dus duurt het even voordat de kleuren een voor een verdwijnen. Ik vind deze kaars echt heel tof, vooral vanwege de essentiële oliën, zoals patchouli, labdanum en frankincense waarmee de kaars gevuld is.

Deze stearine (palmolie) kaars is handgemaakt in Indonesië. De stearine (palmolie) komt van een hernieuwbare bron die steeds opnieuw wordt aangeplant. Hierdoor is de kaars vrij van petrochemische componenten en geven ze een zuivere stabiele vlam. – Yogakledingonline.nl

Daarnaast is het glas gerecycled en de verpakking gemaakt van duurzaam materiaal. De kaars bevat geen lood of zink, waardoor de kaarsen dus langer en schoner branden. Ook is dit een gekwalificeerd Fair Trade product. De zeven chakra’s geurkaars kun je zeker eens cadeau geven aan iemand!

_MG_7320
wierook

Wierook
Inmiddels hebben we al een aantal soorten verzameld, want wij zijn dol op wierook. Dit type wierook die de naam ‘Sunrise’ heeft, is bedoel om te branden bij zonsopkomst, ter begroeting van je dag, tijdens meditatie of yoga. Ik moet zeggen dat we ons hier niet altijd aanhouden. Want na het avondeten vinden we het ook weleens fijn om deze geur te branden 😉

Wanneer ik wierook laat branden, dan kom ik als vanzelf in een ontspannen sfeer terecht. Dit maakt wierook voor mij in ieder geval een fijn hulpmiddel om in de stemming te komen om te mediteren. Je focus moet nu eenmaal ‘zakken’ en naar binnen gaan. De geur van wierook prikkelt mijn zintuigen waardoor dit makkelijker gaat.

Satya Nag Champa wierook is verkrijgbaar in veel verschillende geuren en is ook de meest verkochte wierook ter wereld.

 _MG_7366_V2
Voor Lizz is mediteren geloof ik niet zo moeilijk. Ik vind haar zo vaak in de Savasana dat het bijna jaloersmakend is. Maar voor mij is het echt een uitdaging om alles wat er in mijn hoofd zit met ‘dit wil ik nog doen’ om te zetten in ‘nu ga ik bewust ontspannen’. Terwijl ik weet dat het belangrijk is om ook geestelijk te ontspannen.
Tijdens mijn studie ‘psychomotorische therapie’ ben ik immers ook bekend geraakt met onder meer mindfulness en progressieve relaxatie van Jacobson. Dus ja, ik weet dat het gewoon goed voor me is om te doen, maar toch blijft het een uitdaging. Beetje gevalletje eigenwijs…

Op instagram zal ik vanaf nu in mijn story’s laten zien wanneer ik de meditatie hulpmiddelen gebruik en delen of het me lukt om regelmatig te mediteren. Doe je mee?
Namasté, Elcke

Volg je Degroenezus al op TwitterFacebookYoutube of Instagram?

Dit blog is tot stand gekomen, dankzij een samenwerking met Shanna & Rosa van Yogakledingonline.nl. De producten zijn kosteloos toegezonden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s