HOE WORD IK EEN YOGINI?

Als jong meisje droomde ik er al van om een Yogini te worden. Het gevoel dat de Yoga- lifestyle mij toen gaf, maakte me enorm nieuwsgierig. Ik heb het afgelopen jaar wekelijks deelgenomen aan Yoga & Meditatie lessen, maar ik wil het vanaf nu thuis gaan oppakken. Dankzij een aantal hulpmiddelen die speciaal voor Yoga zijn ontwikkeld, moet dit vast goed komen.

Net in de periode dat ik er dus aan zat te denken om mijn Yoga lessen op te zeggen, kreeg ik een e-mail van de lieve dames Shanna & Rosa die samen de webshop Yogakledingonline.nl hebben opgezet. Met daarin de vraag of ik een aantal items uit hun webshop wilde uittesten. Op dit soort momenten denk ik altijd ‘toeval bestaat niet’, dit wil ik doen! Omdat het om meerdere (duurzame) items gaat, schrijf ik er twee blogposts over.

In dit eerste blog zal ik voornamelijk de items laten zien die je als beginnende Yogini kunt inzetten als hulpmiddel. Ik moet namelijk toegeven dat ik altijd als een van de weinige in de Yoga klas als een stijve hark de oefeningen deed. Terwijl de Yoga leraar zijn voeten met een gestrekte been vastpakt, was ik al blij dat ik bij mn enkel kon komen, hihi.

yogabroek
Yoga Harem Broek van Asquith

Asquith yoga harem broek
Wat ik onder meer belangrijk vind tijdens het uitvoeren van Yoga is de broek. Ik hou van zachte stoffen en de broek moet comfortabel zitten.

Deze harem broek van het merk Asquith is gemaakt van een zachte eco bamboe jersey waardoor het aanvoelt als super zacht katoen, heerlijk! De zachte brede tailleband zorgt ervoor dat de broek niet zomaar van je billen afglijd wanneer je de Zonnegroet aan het doen bent. En het wat lagere kruis maakt een ‘Camel Toe’ onmogelijk 😉 FIJN
De pijpen sluiten overigens netjes aan bij de enkels, waardoor de broek op z’n plek blijft zitten. Mega handig, mocht ik bijvoorbeeld ooit de Salamba Sirsasana (handstand) kunnen.

Kleermakerszit

Yoga steunblok kurk
Dit is voor het eerst dat ik kennis maak met een Yogablok! Ik moest dan ook eerst even opzoeken waar je nu zo’n steunblok allemaal voor gebruikt. Zoals je op bovenstaande foto ziet, had ik de blok helemaal niet op de juiste manier neergezet XD

Een Yogablok is een hulpmiddel waardoor je Yoga oefeningen makkelijker en dus met een mindere belasting van jouw lichaam kunt uitvoeren. Zeer geschikt voor een beginnende Yogini als ik. Ik ben namelijk zo stijf! Dit steunblok is dus uitermate geschikt om mijn spieren en gewrichten te ontlasten tijdens Asana’s.

Het Yoga Steunblok Kurk is gemaakt van 100% kurk uit Portugal en is op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

 

Ik vind het fijn om de steunblok onder andere te gebruiken wanneer ik in de ‘kleermakerszit’ zit. Het ondersteund mijn been die het verst van de grond is en zorgt ervoor dat ik beter kan ontspannen.

_MG_7398_V2
Yoga riem

Yoga riem
Ook maak ik voor het eerst kennis met een Yoga riem. Een yogariem wort gebruikt als hulpmiddel om oefeningen en houdingen makkelijker uit te voeren. Het is bedoelt om ervoor te zorgen dat je sneller soepeler en beweeglijker wordt. Op het internet vind je meerdere uitleggen hoe je de riem kunt gebruiken.

Yogariemen zijn ook erg fijn voor gevorderde yogi’s of yogini’s als je bijvoorbeeld nieuwe asana’s onder de knie wilt krijgen of een blessure hebt opgelopen.

De riem is gemaakt van 100% katoen en aan de riem zit een D-ring, waardoor je deze makkelijker kunt verstellen.

_MG_7356

Ik moet toegeven dat ik er nog wel even aan moest wennen om de steunblok en riem te gebruiken tijdens Yoga. Maar ik merk dat het steeds gewoner wordt om even om hulp te vragen 😉 Daarnaast geeft het me hoop dat het me op weg helpt om mijn lenigheid te bevorderen. Dit is iets wat ik heel graag wil verbeteren.

Op instagram zal ik vanaf nu regelmatig in mijn story’s laten zien hoe ik de steunblok en riem gebruik 🙂

Binnenkort komt de volgende blogpost online over de andere geweldig, leuke items die ik van Shanna & Rosa heb gekregen om uit te testen.

Namasté, Elcke

Volg je Degroenezus al op TwitterFacebookYoutube of Instagram?

Dit blog is tot stand gekomen, dankzij een samenwerking met Shanna & Rosa van Yogakledingonline.nl. De producten zijn kosteloos toegezonden.

 

2 gedachtes over “HOE WORD IK EEN YOGINI?

 1. Hi Janna,
  Wat tof dat je dan via mijn artikel duurzame blokken hebt gevonden 🙂
  Ik hoop dat je er ook tevreden mee zal zijn!
  Liefs, Elcke

  Like

 2. Wat een leuk artikel! Ik twijfelde steeds al om een paar blokken aan te schaffen, maar zag overal steeds alleen maar van die goedkoop-voelende blokken liggen. Niet echt duurzaam, leek me. Bedankt voor de tips dus 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s