DE GROENER DOENER TAG

De groener doener tag is een tag die gecreëerd wordt door verschillende groene(re) bloggers. Het is een tag die gaat over, zoals de titel al zegt, groener doen! Verschillende bloggers hebben groene vragen bedacht en geven hier ook antwoord op. Ook ik doe gezellig mee.

Question & Answer

Wat doe jij al veel groener & wat kun jij nog veel groener doen? Door Sara van www.mevrouwmiauw.nl

Jeminee, als ik kijk naar de manier waarop ik een paar jaar geleden als student leefde & nu. Dan moet ik van schaamte zo hard lachen! Mijn eetgewoonte heb ik sindsdien natuurlijk aangepast, wij scheiden afval, letten op lokaal geproduceerd eten, zo helpt ons moestuintje hierbij. Ik koop veel minder kleding & als ik kleding koop dan wel met de intentie om dit item in ieder geval vaker dan 15 keer te dragen 😉 Tweedehands, upcycling of recycling vind ik heel leuk om waar het kan toe te passen.

Ik zou nog wel eens zero waste willen leven. Dat je dan maar 1 vuilniszak per jaar vult! Alleen zelf producten maken, zoals tandpasta en wasmiddel etc. We willen eigenlijk ook kleiner gaan wonen. Of 1 jaar lang geen nieuwe kleding kopen, dit lijkt me ook heel cool. Ik ben namelijk niet zo consequent. Ik ben echt zo’n type die het dan toch 1 keer doet… als je snapt wat ik bedoel. Anyway het groener doen, staat pas bij mij in de ‘kinderschoen’. Haha

Hoe kan je op een goedkope manier je huis groener krijgen? Door Sanne van www.omdatikdatwil.nl 

Planten! In onze woonkamer staan wel meer dan 20 planten. Ik hou ervan. Een ander alternatief is natuurlijk om kruiden te kweken. Zo heb ik altijd wel verse citroen melisse, tijm, basilicum en peterselie in huis. Je kunt je interieur ook groener maken  door eigen planten te stekken. Op deze manier heb ik bijvoorbeeld al mega veel Pilea plantjes gekweekt. Veel stekjes heb ik al weg gegeven of verkocht, zodat anderen weer groen aan hun interieur kunnen toevoegen.

Hoe zorg jij ervoor dat je minder voedsel verspilt? Door Natascha van www.plantaardiger.nl

Ik let altijd op de datum wanneer ik eten koop. Soms kies ik bewust voor een datum die nog een tijd mee gaat en andere keren kies ik voor een korte termijn houdbaarheidsdatum, zodat de supermarkt het voedsel niet weg hoeft te gooien. Producten die zijn afgeprijsd neem ik meestal mee!

Wat zou je groen doen met een miljoen? Door Hermien van www.kouwekleren.nl

Uiteraard zal ik het geld gebruiken om klimaatverandering en dierenleed tegen te gaan. Maar ik zal het ook gebruiken om mijn eigen leven zo duurzaam mogelijk te maken.

Ik zal voornamelijk grond kopen van een miljoen euro. Een stuk grond koop ik voor privé gebruik, zodat ik daar eventueel een Tiny House op kan bouwen, een moestuin kan aanleggen en ik investeer toch in een elektrische auto.

Als het budget het toelaat koop ik ook natuurgebieden, waar dan o.a. jagen en dus het bemoeien met ecosystemen verboden is. Of ik investeer in een boerderij voor asieldieren en dieren uit de bio- industrie. Ik zal alle dieren laten ‘helpen’, zodat ze zich niet meer kunnen voortplanten. Maar enkel een fijne oude dag hebben. De dieren zal ik laten verzorgen door mensen met een verstandelijke beperking die op deze manier weer een dagbesteding hebben. In ieder geval is er genoeg groen te doen met een miljoen 😉

Wat doe jij om mensen te informeren/motiveren om te kiezen voor een groene(re) levensstijl? Door Sytse van www.hetgroenebroertje.nl

Natuurlijk door te bloggen op degroenezus.nl en ik maak gebruik van Social Media om groene informatie te delen. Daarnaast ben ik vrijwilliger bij stichting Bont voor Dieren. Wist je trouwens dat er niet alleen ontzettend veel dierenleed schuilt achter bont, maar ook zorgt voor milieu vervuiling.

Bont voor Dieren
Foto: Bont voor Dieren

Wat vind jij de moeilijkste groene stap om te zetten? Door Giulia van www.renmeisje.com

Het moeilijkste vind ik om niet meer in het vliegtuig te stappen en op reis te gaan naar een ander continent. Ik hoop echt dat er een dag komt, dat we op een andere manier kunnen reizen naar verre landen.

Wat is tot nu toe jouw beste groene beslissing? Door mij 😉

 1. Veganist worden.
 2. Geen eigen auto kopen.
 3. Moestuinieren.

Doe je mee?
Het is natuurlijk super tof als jij ook mee doet met De groener doener tag! Het doel hiervan is om zoveel mogelijk mensen te inspireren en stimuleren groener te doen.

Groetjes, Elcke

Volg je Degroenezus al op TwitterFacebookYoutube of Instagram?

11 gedachtes over “DE GROENER DOENER TAG

 1. Hee Sara!
  Wauw, wat leuk om te lezen dat je er een tip uit hebt gehaald 😄
  Echt een leuk idee van je om deze groener doener tag te starten. Xx

  Like

 2. Wat heb je de tag leuk ingevuld! De zin: “andere keren kies ik voor een korte termijn houdbaarheidsdatum, zodat de supermarkt het voedsel niet weg hoeft te gooien” triggerde mij. Daar kijk ik eigenlijk nooit naar maar het zou wel heel goed zijn als ik dat ga doen. Vanaf nu ga ik daar dus ook zeker op letten. Zo leuk om door zo’n tag mensen aan het denken te zetten. 🙂

  Geliked door 1 persoon

 3. Mooi allemaal! Aan de ene kant krijg ik weer nieuwe motivatie door je antwoorden en aan de andere kant denk ik ‘oh ja, dat doe ik eigenlijk ook’. Bijna nooit in een auto zitten bijvoorbeeld en er ook geen bezitten. Het is echt belangrijk om af en toe stil te staan bij de bewuste keuzes die je al maakt, vind ik. Dat motiveert enorm.

  Geliked door 1 persoon

 4. Oooh jaaa die tag is meeega leuk! En je antwoorden zijn zoooo.. i like them 😉 en ik zou net hetzelfde doen met dat miljoen! 😁 Ik heb al super lang niet meer geblogd.. maar misschien dat ik deze wel meedoe.. 😊

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s