WIN EEN ORIGINELE LEK BELT!|GESLOTEN|

Yes, je leest het goed! Als veganist hoef je voortaan niet meer eindeloos je broek op te hijsen. Lek Belt heeft namelijk de perfecte upcycle oplossing! De riemen van Lek Belt zijn duurzaam en diervriendelijk. Tijd voor een win- actie!

Zoals je begrijpt was ik direct mega enthousiast toen ik werd benaderd door Lek Belt voor een samenwerking. De riemen passen namelijk helemaal in het straatje van Degroenezus.

 

Lek Belt
Michiel en Jet zijn dit jaar gestart met het verkopen van riemen aan een groter publiek en kunnen zo hun onderneming steeds meer uitbreiden. Ze kopen de fietsbanden lokaal in uit fietsenwinkels in hun eigen stad Den Haag! Je kan de riemen onder meer kopen op markten, in diverse winkels en uiteraard in hun eigen webshop. Alle riemen zijn te dragen door zowel vrouwen als mannen, ook wel uniseks.

“Het blijft iedere week een verrassing welke banden zij (fietsenwinkels) voor ons hebben klaarliggen, er is zoveel variatie in profielen, kleuren en breedten”- Michiel & Jet

Op de site van Lek Belt staan ook onwijs interessante cijfers. Waaronder ook het volgende:

Over leer
* Ook voor leer worden dieren gefokt en geslacht.
* Deze dieren worden vaak gevoed met soja waarvoor bossen worden gekapt.
* Bij het bewerken van leer wordt veel water gebruikt.
* En dat dit water vaak sterk vervuild wordt geloosd.
* Terwijl het bewerken gebeurt in lage lonenlanden en dat in deze industrie kinderen werkzaam zijn.

Toen ik dit las, hadden ze mij direct ‘In the Pocket’!

_MG_6656_V2

Riemen
Lek Belt koopt oude fietsbanden op die zij vervolgens met de hand upcyclen naar een riem. Op deze manier heb je dus altijd een unieke riem, want geen een fietsband is hetzelfde. Het is daarom echt een verrassing hoe je riem eruit ziet als je er 1 hebt besteld. Op de foto zie je dat ik ook een groene riem draag. Deze hebben ze op dit ogenblik niet meer in het assortiment, maar over een tijd kunnen ze wellicht wel weer andere kleuren dan zwart verkopen.

Gespen
Bij je bestelling kun je ook aangeven welke gesp jouw voorkeur heeft. Je kan kiezen uit diverse ontwerpen. Zo maak je dus echt jouw unieke riem die helemaal aansluit bij je smaak.

_MG_6644_V2

Win- actie
Om Lek Belt te helpen onder een groter publiek bekend te maken en om 1 van jullie blij te maken met zo’n prachtig exemplaar. Organiseer ik dan ook heel erg graag een win- actie! Ik vind namelijk oprecht dat Lek Belt een fantastisch idee heeft en een dood dier om je middel dragen is ook zooooooooo passé 😉 hehe.

Check ook even http://www.lekbelt.nl als wil weten welke riem je naar eigen keuze kan kiezen wanneer je hebt gewonnen. Op dit moment hebben ze helaas alleen nog zwarte riemen met en zonder rode details.

“Lek Belt probeert tegenwicht te bieden door het aanbieden van leervrije, handgemaakte, lokaal geproduceerde en geupcyclede riemen van hoogwaardige kwaliteit. Jij ook bedankt voor het meedoen!”- Michiel & Jet

Heel veel succes!

Liefs, Elcke

Volg je Degroenezus al op TwitterFacebookYoutube of Instagram?

15 gedachtes over “WIN EEN ORIGINELE LEK BELT!|GESLOTEN|

 1. Als ik nog mee kan doen 😛 heel graag 😉 want dit is echt super! Ik wil absoluut geen leer meer kopen, maar dan wordt het vaak lastig om een duurzaam, mooi alternatief te vinden. Maar sowieso erg mooi bedrijf 🙂

  Like

 2. Hoi Marije,
  Super leuk om te lezen!
  Vandaag wordt de winnaar bekend gemaakt.
  Hopelijk hoef je straks niet meer riemen te delen met je vriend 😉
  Liefs !

  Like

 3. Hoi Paul,
  Bedankt voor je leuke reactie! Je bent zo te lezen heel duurzaam bezig, heel tof! Vandaag wordt de winnaar bekend gemaakt 😀 spannend

  Like

 4. lijkt me super tof om zo’n riem te dragen, zo laat je de wereld weten hoe jij over leer en het omgaan met dieren denk. ikzelf eet al een jaar geen vlees en ik draag geen leren schoenen of kleding, alles is perfect na te maken dus waarom zou je? Helaas heb ik naast een canvas riem nog wel een leren riem maar deze zou ik graag vervangen voor een mooie LEK BELT

  Liked by 1 persoon

 5. Super gaaf en origineel idee. Helemaal eco maar vooral ook heel mooi. Nu doen mijn vriend en ik samen met twee oude (en helaas nog leren) riemen. Een mooi duurzaam en vegan alternatief zou dan een mooie aanwinst zijn!

  Liked by 1 persoon

 6. Hahaha! Zo werkt dat gewoon op instagram 🤓 altijd wel een winactie die bij je wensen past!
  Leuk dat je meedoet Hannah!!
  Liefs, Elcke

  Like

 7. Normaal ben ik niet zo van de riemen, maar tegenwoordig draag ik zulke afzakbroeken. Niet zulke broeken waar je je hele onderbroek kan zien. Zo erg is het nog niet, maar wellicht wel als ik binnenkort geen riem aanschaf.. Pommer de pom Hannah kijkt op Instagram, verrek een actie waar je een riem kan winnen! Dus ja daarom doe ik graag mee!

  FB: Hannah Kagenaar
  Instagram: fanartmi

  Like

 8. Wow je laat me kennis maken met een nieuwe en helemaal geweldig om te lezen onderneming! Eerlijk ik had er nog nooit van gehoord.
  Mooi dat het een merk is uit eigenland waardoor t ook nog niet kilometers hoeft af te leggen👌!
  Natuurlijk wil ik mee doen met deze win actie!! Dan zakt men broek niet meer steeds af want men neplere is alweer stuk🙈
  En zwart vint ik geen probleem😁En maak er dan ook natuurlijk een videotje over!!!

  Gr xx

  Liked by 1 persoon

 9. Wauw wat een super gave actie! Ik had Lek Belt wel vaker voorbij zien komen en ik vind het zo’n gaaf idee wat ze doen. Waarom iets weggooien als je het ook kan hergebruiken? Het lijkt me heel tof om zo’n riem te winnen, zodat ik hun statement uit kan dragen. (en ook omdat ik op dit moment geen fijne riem heb en ik daardoor iets te vaak mijn billen aan de wereld laat zien als ik buk).

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s