FABULOUS FEMALE VEGANS

Ben je fris & fruitig in het vegan wereldje gestapt, maar heb je geen idee bij wie je voor advies aan het ‘internet adres’ kan kloppen? Deze acht authentieke dames die ieder op eigen wijze een veganistisch leven uitdragen, moet je gewoon kennen!

Daarom stel ik deze vrouwen maar al te graag aan je voor, zodat je vervolgens zelf Sherlock Holmes mag spelen op ecosia.org

De wereld is groot, verandering begint klein en ook nog eens ‘gewoon’ hier in Holland. Deze acht Nederlandse dames laten zien dat je echt hartstikke gelukkig wordt van een leven waarin liefde, gezondheid en compassie centraal staat.

Marlieke Broekmeulen
Marlieke spreekt zich niet alleen uit tegen onrecht, maar is daarnaast met haar duurzame en vegan webshop in verzet tegen het dierenleed, milieuvervuiling en slechte arbeidsomstandigheden voor mensen in de fashion industrie. Haar prachtige webshop ‘wolf and storm’ is een must see! Haar webshop bestaat inmiddels twee jaar.

Armanda Govers
Als 1 vrouw echt ballen heeft, dan is het Armanda. Wat kan zij krachtige columns schrijven. Ze draagt het hart op de tong en je weet gewoon dat zij op ethisch gebied 9 van de 10 keer, zo niet ‘altijd’ gelijk heeft. Armanda heeft samen met haar vrienden stichting ‘even geen vlees’ opgericht om zoveel mogelijk mensen te inspireren vaker te kiezen voor een dierenleedvrije maaltijd. Armanda ken je wellicht ook van het programma ‘Utopia’.

Lisette kreischer
Mijn avontuur naar het veganisme begon toen ik deze vrouw een aantal jaar geleden op televisie zag. Tijdens haar deelname aan de ochtendshow ‘koffietijd’ had zij direct mijn hart gestolen. De passie en liefde die zij uitstraalde, sprak mij aan en ik wilde dit ook! Door haar ben ik destijds begonnen met mijn persoonlijke transformatie. Lisette heeft meerdere veganistische kookboeken geschreven en heeft dit jaar in Amsterdam het restaurant ‘The Dutch Weedburger’ geopend. Binnenkort komt haar nieuwe boek ‘De Plantapotheek’ uit en ik kan eerlijk gezegd niet wachten totdat ik dit boek in mijn handen heb!

Janneke van der Meulen
Sporten, gezondheid en wetenschappelijk onderbouwde artikelen over veganisme is de specialiteit van Janneke. Ik vind het fantastisch om te zien dat het gespierde lichaam van haar gevormd is door fruit en planten ;). Janneke doorbreekt elke illusie dat men enkel eieren, zuivel en vlees nodig heeft om gespierd te worden. In haar nieuwe boek ‘Eet win win’ dat deze maand is uitgebracht, verteld ze daar meer over en ik ben natuurlijk rete nieuwsgierig wat zij geschreven heeft!

Jolijn Pelgrum
Met haar lichaamstaal maakt Jolijn veganisme en spiritualiteit onwijs sexy! Zij verleidt iedereen met gemak tot het eten van een plantaardige maaltijd. Jolijn heeft inmiddels meerdere vegan kookboeken uitgebracht en in Oktober van dit jaar komt er een nieuw kookboek uit dat zij in samenwerking met Sjoerd Schotten heeft geschreven. Uit dit nieuwe boek heb ik al 2 recepten mogen uittesten en ik kan je vertellen dat het echt veelbelovend gaat worden! Volgende week ga ik deelnemen aan haar Herfst Detox programma, leuk leuk leuk.

Lisa Stel
Wie kent deze vrouw met sprankelende ogen en glimlach nog niet? Lisa is al een aantal jaren actief op social media waar zij plantaardige recepten en daarmee haar vegan lifestyle deelt met anderen. Haar online succes is zo groot dat Lisa vorig jaar haar eerste kookboek ‘Lisa Goes Vegan’ heeft uitbracht dat dezelfde naam draagt als haar blog. Ondanks dat haar populariteit zorgt voor tientallen privé berichten op Instagram blijft Lisa nog altijd benaderbaar en ik durf te wedden dat zij ook al jouw vragen zal beantwoorden.

Lisa Steltenpool
Wanneer je opzoek bent naar deskundige plantaardig voedingsadvies, dan ben je bij diëtist Lisa aan het juiste adres. Met haar online diëtistenpraktijk begeleid zij mensen naar een gezonde levensstijl. Ook vind je op haar website heerlijke plantaardige recepten en informatieve artikelen over gezonde voeding.

Cilla Zwarts- Voogd
Wanneer ik aan Cilla denk dan komt zelfvertrouwen, humor en onvoorwaardelijke liefde voor de dieren sterk naar voren! Samen met haar man Tom geeft zij op een geniale en sarcastische wijze haar mening op Youtube over recentelijke gebeurtenissen waarbij veganisme centraal staat. Cilla schrijft diverse blogs op haar eigen Squatcilla.nl waarbij zij ook laat zien dat je groot en sterk kan worden op basis van erwten- proteïne!

Merci

Dagelijks word ik door deze vrouwen geïnspireerd om het beste uit mezelf te halen. Diversiteit is mooi en het handige aan social media is dat we heel makkelijk ideeën met elkaar kunnen uitwisselen 😀
Samen zijn we de stenen in het water die staan voor verandering en bereiken we steeds meer mensen die openstaan voor een ‘vegan lifestyle’ ❤

Liefs, Elcke

Volg je Degroenezus al op TwitterFacebookYoutube of Instagram?

 

2 gedachtes over “FABULOUS FEMALE VEGANS

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s