“THAT TIME OF THE MONTH”

Wist je dat, er een kans bestaat dat in tampons en maandverband chloor, asbest, lijm of andere giftige stoffen verborgen zitten? Gelukkig zijn er nu duurzame en gezonde alternatieven die je ook helpen tijdens ‘die periode van de maand’.

Het is eigenlijk een vreselijke gedachte dat je tijdens het gebruik van sommige menstruatie producten, zoals tampons en maandverband. Een verhoogd risico loopt op het ‘Toxischeshocksyndroom’ (TSS) of bijvoorbeeld kanker. Terwijl de fabrikanten ondertussen goud geld aan je verdienen.

“Daarom lees je niet 1, maar 2 reviews van 2 totaal verschillende vrouwen.”

Om het zekere voor het onzekere te nemen, moeten we onszelf beschermen. Daarom is het noodzakelijk om meer kennis te krijgen over alternatieve hulpmiddelen tijdens onze menstruatie. Zo bestaan er onder meer wasbare maandverband en sponzen, maar ook de ‘OrganiCup’. De OrganiCup kun je zelfs 12 uur laten zitten, tenzij je natuurlijk hevig menstrueert. Maar dit gevoel van vrijheid, lijkt ons fantastisch.

organicupd

Let’s put it to the test!
Nou is er geen een vagina hetzelfde, dus om er zeker van te zijn dat de OrganiCup ook daadwerkelijk goed werkt, heb ik om 2 OrganiCups gevraagd. 1 om zelf uit te testen en 1 om te geven aan een lieve vriendin. We hadden al eens eerder gesprekken gevoerd over zo’n cup. Ondertussen hadden we ook al meerdere positieve reviews gelezen, dus we waren onwijs nieuwsgierig geworden naar het gebruik.

“Reserveer wel even een eigen pan, zodat je vriend niet gaat stuiteren 😉 “

Daarom lees je niet 1, maar 2 reviews van 2 totaal verschillende vrouwen.

Review 1 (vriendin)
Enige tijd geleden las ik een artikel over tampons en maandverband en de giftige stoffen die hierin kunnen zitten, vrij shocking omdat ik hier nooit bij stil had gestaan of over na had gedacht! Conclusie: er heerst onwetendheid onder ons vrouwen.

Mijn lieve groene zus 😉 was dan ook de perfecte persoon om hierover even een gesprek aan te knopen. En ik was de eerste die zij benaderde of ik misschien interesse had om ook de OrganiCup uit te testen. JA, NATUURLIJK WILDE IK DAT! Mijn enthousiasme verdween echter als sneeuw voor de zon, op het moment dat ik me realiseerde dat ik de cup ook daadwerkelijk in moest brengen. Deze cup zuigt na het inbrengen vacuüm om zijn werk te kunnen doen… lichte paniek, gepaard met 100 scenario’s kwamen voorbij in mijn gedachten, mede dankzij een zeer levendige fantasie! Ik geef toe, dat ik hierdoor het gebruik even heb uitgesteld. 

Maar man, man, man wat heb ik me aangesteld zeg; appeltje, eitje!

“Dag giftige stoffen, hallo gevoel van vrijheid.”

De OrganiCup raad ik iedereen aan! Het inbrengen gaat gemakkelijk, het blijft goed op zijn plek zitten en ook het verwijderen ervan gaat eigenlijk heel gemakkelijk. De cup kun je ca. 12 uur laten zitten en je voelt deze daadwerkelijk niet zitten. Lopen, sporten, zitten, slapen, het was allemaal even comfortabel.

Na het verwijderen dien je de cup trouwens wel alleen even uit te koken in kokend water. Reserveer wel even een eigen pan, zodat je vriend niet gaat stuiteren 😉 en you’re good to go! 

Mijn tip: Bewaar die stress, paniek en vooral de energie maar voor iets anders, die cup komt er echt wel uit. Je baarmoeder blijft gewoon op de juist plek zitten en het wordt geen bloedbad! Dag giftige stoffen, hallo gevoel van vrijheid!

“OrganiCup is certified hypoallergenic, certified vegan (no animal testing) and complies to all relevant legislation.”– OrganiCup

veganReview 2
De review van m’n vriendin komt eigenlijk overeen met mijn ervaring en kan ik niet anders zeggen dan dat ik me bij haar review aansluit!

Daarnaast moet ik ook toegeven dat ook ik heel erg bang was om de OrganiCup voor het eerst te gebruiken. Ik moest me psychologisch wel even voorbereiden op een eventueel ernstig scenario dat kon gaan gebeuren.

Ik was er namelijk van overtuigd dat het cupje via een operatie in het ziekenhuis moest  worden verwijderd. Maar dit is niet gebeurd! Het ging eigenlijk zo makkelijk dat ik me af vroeg of ik het wel goed had ingebracht. Toch was dit het geval. Er is niets gelekt.

Je voelt de cup niet, het blijft goed zitten, het is een duurzaam alternatief voor andere menstruatie middelen en je bent vrij van giftige stoffen.

Conclusie.
Wij zijn zeer tevreden over de OrganiCup. Het brengt vele voordelen met zich mee. Zo heb je geen afval meer en je lichaam is vrij van giftige stoffen. Omdat de blogpost al vrij lang is geworden door onze reviews. Staat hier de link naar de website waar je alle informatie vindt over de Organicup: www.organicup.com

Maak jij al gebruik van duurzame en gezondere menstruatie middelen? Of ben jij ook nieuwsgierig naar de OrganiCup?

Liefs, Elcke

Volg je Degroenezus al op TwitterFacebookYoutube of Instagram?

10 gedachtes over ““THAT TIME OF THE MONTH”

 1. Wauw, super bedankt voor je bericht! hier heb ik ook zeker wat aan. Bedankt.
  Fijn dat de prikpil voor jou zo geholpen heeft.
  Liefs, Elcke

  Geliked door 1 persoon

 2. Duurzaam in de zin van: ik hoef geen maandverband of tampons te gebruiken. Ik heb namelijk de prikpil. Eens in de 3 maanden laat ik die zetten, ben ik safe qua anticonceptie en blijft -hallelujah- mijn ongesteldheid weg.
  Ik heb sinds het prille begin een hekel gehad aan alles wat erbij kwam kijken en ik was dat ook nog het type dat de rode zee zou kunnen bijvullen… Maandverband kon het niet aan, tampons deden pijn, het moment dat ik las dat het kon blijven met implanon, was ik verkocht. Arts wilde liever eerst testen met prikpil, die was perfect en daar ben ik niet meer van af gestapt.
  Ik begrijp dat er weerstand kan zijn tegen extra hormonen (prikpil heeft overigens wel minder hormonen dan de geslikte versie), maar voor mij is het iets dat mijn leven 1000 keer aangenamer heeft gemaakt. Ik deal al met genoeg drama in mijn hoofd en lichaam, ik ben blij dat dat stukje buiting werking is gesteld.

  En ik kan me niet eens meer voorstellen aan hoeveel ik aan maandverband uitgaf, laat staan hoeveel rotzooi dat gaf…

  Iig, geen pleidooi voor de prikpil, ik heb die keuze bewust gemaakt, er volgen ook wat nadelen uit, maar die zijn voor mij niet zo op toepassing.

  Geliked door 1 persoon

 3. Mmm julie klinken zoo enthousiast dat ik me bijna schaam over t fijt dat ik een te grote bangerik ben!! Maar goed met december maar eentje onder de boom vragen🤔

  Geliked door 1 persoon

 4. Fijn dat het bij jullie ook goed bevalt. Ik heb er zelf ook een en ben er super blij mee! 😊 Zelf was ik vooral bang dat het zou gaan lekken, maar dat is niet het geval, zelfs met sporten gaat het perfect! 😃 Ik hoop dat we veel andere vrouwen ook enthousiast kunnen krijgen voor dit duurzame en gezonde alternaïef voor tampons en maandverband 😇

  Geliked door 1 persoon

 5. Oh wat ideaal! Goed dat ze daaraan ook hebben gedacht. Nu moet het voor mij onderweg met een wc papiertje of mijn flesje water. Niet zo praktisch… Dit klinkt als een oplossing!

  Geliked door 1 persoon

 6. Hee Marianne,
  Wat tof dat je ook al bekend bent met de menstruatiecup! Jaa, die eerste keer is echt heel eng, hihi.
  Die wipes zijn bedoeld om je cup onderweg mee schoon te maken 🙂
  Liefs, Elcke

  Like

 7. Ik ben ook fan van menstruatiecups! Ik heb zelf een ander merk, Meluna, maar daarover ben ik ook erg te spreken! Leuke en herkenbare review hebben jullie geschreven. Ik vond het ook zóóó eng de eerste keer, maar is allemaal goedgekomen 😉 Wat zijn trouwens die Organiwipes? Want daarover staat hier niets geschreven. Wel een plaatje, vandaar de vraag 😉

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s