VEGAN USA | CALIFORNIA / NEVADA

Wanneer ik aan the USA denk, dán denk ik aan Donald Trump, Burger King en Taco- Bell. De associatie tussen Amerika en plantaardig eten was in mijn gedachten nog ver te zoeken. Toch heeft dit land mij aangenaam verrast en deel ik met jullie mijn tips om lekker plantaardig te eten!

Geen idee hoe wij aan ons voedsel gaan komen, dacht ik net 1 seconde nadat we de tickets naar San Francisco hadden geboekt. Ik had mezelf al voorbereid op een vakantie waarin “raw whole foods plant- based” (etcetera etcetera) centraal stond. Maar dit was helemaal niet nodig! Het viel me reuze mee. Het was soms wel even zoeken, maar eigenlijk niet anders dan hoe we het hier in Nederland gewend zijn.

Tips

  • Vliegen: Maak voordat je gaat vliegen een goed gevulde koude pasta salade. Dit mag je namelijk gewoon meenemen in het vliegtuig en geloof me, dit is echt een cadeautje aan jezelf.
  • Pizza: Alle pizza’s kun je zonder kaas bestellen en ik heb ze altijd besteld met heel veel lekkere groente erop. Voor de zekerheid kun je nog even navragen of er melk in de bodem zit. Als ze je raar aankijken, geef je aan dat je lactose intolerant bent. Maar het kan ook anders. In een dorpje bij Lake Tahoe, had ik zelfs pizza MET VEGAN CHEESE! Dus het kan… ook voorkomen dat je deze magische verrassing op je bord krijgt.
  • Asia: Ga opzoek naar Aziatische restaurantjes. Daar heb je eigenlijk áltijd wel vegan opties, zoals een gerecht met tofu of lekker als tussendoortje; springrolls.
  • Fruit: Er zijn in Californië veel fruit kraampjes langs de weg te vinden! Neem dus cash money mee als je gaat road- trippen!

De Supermarkt
De supermarkt die de naam ‘Safeway’ draagt, was echt een ‘organic’ hemeltje. Overal lagen heerlijke groenten en fruit. Zelfs een koelschap met daarin aparte plantaardige opties, zoals ‘tofu nuggets’ en ‘vegan cheese’ van het merk ‘Chao’ hebben we daar gevonden. Het lag me daar toch een potje te shinen!

  • Blikvoer: Ik weet dat dit totaal niet smakelijk klinkt, maar dit was de beste optie voor onze reis. Denk dan onder meer aan tomatensoep, bonen, saus met bonen en bonen… haha.
  • Havermout en water! Dit is echt top als je net als ons op 1 gaspitje moet koken. We voegden er dan wat noten met fruit aan toe en we hadden een heerlijk vegan ontbijtje.
  • Het blikvoer kun je makkelijk combineren met rijst, pasta en wraps.

Subway
Bij de subway verkopen ze ‘whole weat’ broodjes en deze kun je beleggen met verschillende soorten groenten. Waar je ook bent, in the middle of nowwhere of in de stad, je vindt de Subway echt o-ver-al. Very handy.

In alle aziatische restaurants heb je wel een vegan optie.

Blizz Frozen Yoghurt
In hotel ‘The Mirrage’ in Las Vegas hebben wij ook wat lekkers besteld bij Blizz. Ik koos voor een açaí bowl met de naam ‘Chunky Monkey’. Ik heb netjes gevraagd of ze het ook zonder de honing wilde maken en dit was geen probleem. Top!

IMG_2007

Panda Express
De panda express is een low budget restaurant dat je net als de Subway overal tegenkomt. Hier kun je heerlijke wok menu’s bestellen, maar deze ook zelf samenstellen. Zo heb je dus totale controle over je eten. Als je uitlegt dat je plantaardig eet dan gok ik dat ze je graag wil helpen.

Ben & Jerry’s
Laatst las ik dan wel een bericht op social media dat de non- dairy Ben & Jerry’s ook eindelijk naar Nederland komt, maar mocht je nu toch al naar Amerika gaan. Dan moet je gewoon een bezoek brengen aan de Ben & Jerry’s store! Wij kochten daar de P.B. & Cookies uiteraard ‘non- dairy’ ijs. Het ijs is gemaakt op basis van almond milk, delicious!

IMG_2259

Chipotle
Dit is een fastfood keten waar je diverse Mexicaanse gerechten kunt bestellen. Zo bestelden wij de Burrito met tofu. Deze was echt onwijs lekker, maar ook ontzettend vullend. We hadden gelukkig 1 burrito besteld, want deze kanjer was voor twee personen meer dan genoeg.

IMG_2013

Loving Hut
My ow my, you just gotta love ‘Loving Hut’. Het is wel een beetje duur, maar het is elke cent waard. Het zijn gerechten met een Aziatische touch en daar houden wij van. Wij kozen voor de ‘meat ball sandwich’ en als toetje de ‘carrot cake’. #heaven

Onaangename verrassing!
Deze verassing zagen we zeker niet aankomen.Onze vriend Ronald Mc Donald heeft ons echt in de steek gelaten tijdens onze vakantie. De ‘veggie burger’ die ze bijvoorbeeld wel in Nederland en Duitsland verkopen, zijn dus echt niet verkrijgbaar in Californië! Zelfs niet in San Francisco, terwijl dit toch wel een stad is dat plantaardig eten hoog in het vaandel hebben staan. Dit was dus echt keer op keer dat we het toch probeerde, ‘by far’ de grootste teleurstelling.

Leukste verrassing!
Ooooooo my! Wat hebben wij gesmuld bij foodcorner de ‘Veggieat Xpress’ in Las vegas! Ze verkopen daar alleen vegetarisch en veganistisch eten. En het is zo lekker! Zo hebben ze onder meer vegan kipnuggets, vegan kip sandwich en vegan milkshakes.

The End
Wees dus gerust! Je mag dus een diepe zucht laten, omdat je na het lezen van dit blog nu zeker weet dat je tijdens je reis in of door Amerika echt wel vegan food zal vinden 😀

Heb je nog aanvullende tips? Laat dan een comment achter! #SharingisCaring 😉

Liefs, Elcke

Volg je Degroenezus al op TwitterFacebookYoutube of Instagram?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s