DE GIERZWALUW

In onze wijk leven veel gierzwaluwen. Je ziet ze al vliegend zoeken naar een verblijfplaats. Met hun koppie stoten ze tegen dakranden aan om te kijken of ze daar een nest kunnen bouwen. Hier wilde wij de vogels graag bij helpen.

Om deze prachtige vogels te helpen bij het vinden van een slaapplek heb ik in overleg met de buren een e-mail gestuurd naar de vogelbescherming en gevraagd om advies. Vogelbeschermer Gert reageerde erg vriendelijk en enthousiast. Hij wist welke type nestkasten we nodig hadden en stuurde de link door. Samen met de buurvrouw heb ik een nestkast uitgekozen. Op hun website kun je de nestkasten uitkiezen en direct bestellen.

Passie voor vogels, hart voor natuur!

Wij hebben gekozen voor de ‘nestkast gierzwaluw woodstone’. De nestkast is gemaakt van het duurzame houtbeton. De invliegopening is aan de onderzijde gemaakt. Hierdoor wordt de nestkast niet langer door mussen in gebruik genomen. Door te kiezen voor een nestkast breng je kunstmatige nestgelegenheid aan. Dit is zeer belangrijk, omdat het voor de gierzwaluw steeds moeilijker wordt om een verblijfplaats te vinden. Teveel gebouwen en woningen zijn tegenwoordig netjes en geïsoleerd._MG_6395_V2De nestkast is opgehangen aan de hoekwoning naast ons huis. De buurman is echt onwijs stoer geweest en heeft met een ladder op ongeveer 9 meter hoogte de nestkast opgehangen. Dit had ik echt nooit gedurfd.

De gierzwaluw is trouwens echt een bijzondere vogel! Zo is de gierzwaluw nesttrouw en zal het elke jaar weer terug keren naar dezelfde broedplek. Je koopt de nestkast voor lange tijd. Wil je meer over de vogel leren, neem dan even een kijkje op hun website.

vbnlogorgb1486870eac3

Het is echt heel leuk om een nestkast op te hangen en om de vogels via deze manier te helpen. Heb jij dit ook wel eens gedaan? Ik ben benieuwd.

Liefs, Elcke

In ruil voor dit blog heeft Gert kosteloos een kast ter beschikking gesteld! Daar waren wij natuurlijk ontzettend blij mee!

Volg je Degroenezus al op TwitterFacebook of Instagram?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s