DIERONVRIENDELIJKE ATTRACTIES

Je gaat op vakantie en als dierenliefhebber wil je maar al te graag wilde dieren spotten. Het liefst van zo dichtbij mogelijk. Maar let op! Schijn bedriegt. Met deze atttacties wil je echt geen cent te maken hebben.

(Dit artikel bevat geen schokkende foto’s)

Zo, om maar even gelijk met de deur in huis te vallen. Alle wilde dieren die je kunt bezoeken bij toeristische attracties zijn zowel lichamelijk als geestelijk ontzettend mishandeld. Het zijn wilde dieren die door wreede trainingen tam & onderdanig zijn gemaakt aan de mens. Het is helaas een verschrikkelijke waarheid waar nog te weinig toeristen vanaf weten of weigeren serieus te nemen.

Dit is de top 10 NO GO !

1. Olifant rijden
2. Knuffelen en selfies maken met tijgers
3. Wandelen met leeuwen
4. Berenkuilen bezoeken
5. Op de foto met een zeeschildpad
6. Dolfijnenshows/ zwemmen met dolfijnen
7. Dansende apen
8. Koffieplantages met gekooide civetkatten
9. Slangenbezweerders of een slang om je nek
10. Krokodillenfarm bezoeken

“Als je bij toeristische attracties op een wild dier kunt rijden, het mag knuffelen of ermee op de foto kunt gaan, dan is er sprake van dierenmishandeling. Doe het niet!”– World Animal Protection

Zwemmen met dolfijnen of dolfijnenshows
Het lijkt zo leuk om dolfijnen uit het water te zien springen of ermee rond te zwemmen. Dolfijnen zijn zo lief en ze zullen het vast net zo leuk vinden als ik. Helaas is dit echt schone schijn! Dolfijnen kunnen gemiddeld zestig kilometer per dag afleggen en in gevangenschap kunnen zij dit niet. Daarnaast staan dolfijnenshows in de top 10 van ’s werelds wreedste toeristische attracties.

Olifantenrit
Wie had een olifantenrit in Thailand niet op zijn of haar bucketlist staan? Het lijkt zo onschuldig, zeker door al die tekenfilms waarbij het heel romantisch wordt verfilmd. Zelfs Donald Duck heeft pasgeleden nog een cover uitgebracht waarbij hij bovenop zijn vriend de olifant zit. Helaas is dit sprookje een nachtmerrie. De baby olifantjes worden bij de moeder weggehaald en aan vreselijke barbaarse trainingen blootgesteld. Ze worden psychisch kapot gemaakt om onderdanig te worden aan de mens. Alle olifanten waar je als mens naast kan staan, zijn geestelijk en lichamelijk mishandeld. Het is namelijk niet mogelijk om met een wilde olifant een selfie te maken. De kans dat je dan wordt aangevallen is groot.

Stierenvechten of -rennen
Wie heeft er nog nooit van gehoord? Stierenvechten of stierenrennen in Spanje. Dit zijn, vind ik, echt vreselijk barbaarse activiteiten. Zo bestaat er ook nog het feest waarbij de hoorns van de stieren in vuur en vlam worden gestoken. “In november vindt in het pittoreske Medinaceli het Toro Júbilo festival plaats, ook wel bekend als het feest van ‘de brandende stier’”, schrijft Animalstoday. Maar we zijn er nog niet, in ‘Toro de la Vega’ wordt een stier door honderden mannen te paard en te voet met lansen doodgestoken. De stier wordt publiekelijk afgeslacht. Op dit moment zijn er afspraken gemaakt dat het dier niet meer publiekelijk gedood mag worden, dit gebeurd nu achteraf. Uiteraard neemt dit niet weg dat het een verachtelijk evenement is. Gelukkig blijft CAS INTERNATIONAAL zich inzetten om alle evenementen rondom stieren te verbieden.

SMS het woord ‘stier’ naar 4333
(hiermee steunt u het CAS met 3,00 euro)

Dit zijn toeristische trekpleisters en traditionele activiteiten waarbij er op grote schaal stieren worden misbruikt voor het leedvermaak van de mens.

“Marteling is geen cultuur!”

Bij twijfel, niet doen!
Het is noodzakelijk dat toeristen worden ingelicht over deze keiharde waarheid die schuilgaat achter attracties met wilde dieren. Maar ook dat deze waarschuwingen serieus genomen worden en niet weggewuift worden door ongeloof of zelfvermaak. Help jij mee?

Extra informatie
Wil je graag tips voor een diervriendelijke vakantie, check dan de website van World Animal Protection. Wil je weten welke attracties je nog meer moet vermijden check dan ook de website van SRC-reizen.nl.

Helaas was dit geen leuk onderwerp, maar wel noodzakelijk. Ik hoop dat je net als ik anderen verteld over deze misselijkmakende toestanden, want de dieren kunnen dit nooit voor zichzelf doen.

Liefs, Elcke

6 gedachtes over “DIERONVRIENDELIJKE ATTRACTIES

 1. Goeie post. Ik heb al vrij jong een afkeer gekregen van dolfijnenshows en daarna ook dierentuinen an sich. Al zijn er wel verschillen. Ik denk aan Zoo Veldhoven dat vroeger het Papegaaienpark was dat papegaaien opving (en dat helaas over kop is gegaan door Radar). Toen ik daar was (al Zoo Veldhoven), stonden er ook overal bordjes over waarom het niet verstandig is om een papegaai aan te schaffen.

  Wat ik niet ter sprake zie komen is rondritten op “last”dieren. Ik denk aan ezels, kamelen, dromedarissen… Is die situatie minder dramatisch of is het iets dat minder voorkomt?

  Is er ergens een goed overzicht over welke dierenparken ok zijn?

  Like

 2. Komt ook doordat die weeshuizen liever vertellen dat ze arme weesjes opvangen en verzorgen en dat ze dankzij jouw geld een beter leven hebben in plaats van dat ze er zelf voor gezorgd hebben dat die olifanten wees geworden zijn 😦
  Maar hé, daarom zijn dit soort posts zo belangrijk!

  Geliked door 1 persoon

 3. Oh bah! Als je mag rijden op olifanten terwijl ze in een weeshuis wonen, is dit echt niet oké! Heel goed dat jullie hier niet aan deel wilde nemen.
  Jammer eh dat zo weinig mensen weten dat shows met wilde dieren altijd samengaat met dierenmishandeling!

  Like

 4. Wat fijn zeg!
  Ik heb weleens meegemaakt dat tijdens een diner in Tunesië er slangen werden gebruikt om te dansen etc. Dit vond ik ook echt verschrikkelijk zielig.

  Geliked door 1 persoon

 5. Zo goed dat je hier aandacht aan geeft! Ik kwam met een tour ooit in een olifantenweeshuis terecht en daar deden ze alsof het allemaal supergoed was voor de dieren. Gelukkig weigerde iedereen in onze groep om een ritje te maken, maar al die andere toeristen die dat wel deden hadden waarschijnlijk geen flauw benul. Zo triest 😦

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s