BIOWASHBALL

1.000 wasbeurten zonder wasmiddel? Dit kan met één Biowashball! De Biowashball is milieuvriendelijk en brengt in het gebruik nog meer voordelen met zich mee. Geen wonder dat dit product in 2009 de ‘Internationale Well- Tech Award’ gewonnen heeft. Ik moest deze groene wasbal uittesten.

De ecologische biowashball draagt bij aan een duurzaame huishouding. Dit komt doordat je 1 wasbal nodig hebt voor duizend wassen. Bij het gebruik van de Bioswashball komen geen chemicaliën in ons ecosysteem terecht. Beter voor het milieu dus.

De voordelen.

 • Zuinig; bespaart op energie; wassen op dertig graden voldoet.
 • Antibacterieel; verwijdert ziekteverwekkende micro- organismen.
 • Milieuvriendelijk; is fosfaat vrij. Beschermt het water en de watergrondlagen.
 • Welzijn; bevat geen chemicaliën. Ideaal voor mensen met een allergie.
 • Geen wasverzachter nodig.

Je kan de wasbal voor alle kleuren was gebruiken. Dit komt doordat de wasbal geen bleekmiddel bevat. De wasbal is ecologisch, omdat het gemaakt is van Adflex x 100 G. Zelfs de groene kleurstof is ecologisch.

Wat ik persoonlijk heel handig vind, is dat je enkel een groene wasbal in je washok hebt liggen. Een plank met daarop allemaal verschillende wasmiddelen specifiek voor de witte, zwarte, bonte was en wasverzachters is niet meer nodig. Lekker minimalistisch.

Tip! De Biowashball moet regelmatig in het licht gezet worden. De keramische balletjes die in de wasbal zitten bevatten onder meer fotosynthetiserende bacteriën. Door (zon) licht behouden zij hun effectiviteit.

Schonere was zonder het milieu te vervuilen. 

_MG_6364_V2Micro- Organismen.
Maar hoe werkt het dan eigenlijk? De bal is gevuld met keramische balletjes waar micro- organismen in verwerkt zitten, ook wel ‘totaal effectieve micro- organismen’ genoemd. In de balletjes zitten ‘fotosynthetiserende bacteriën’, ‘melkzuurbacteriën’ en ‘gisten’. Melkzuurbacteriën worden niet van dierlijk melk gemaakt. De micro-organismen worden in de klei van de keramische bolletjes meegebakken. Door de combinatie van deze verschillende eigenschappen wordt de was schoon gemaakt.  _MG_6368- small

Wassen zonder wasmiddel: daar heb je ballen voor nodig! Durf jij het aan?

Textielreiniger.
Wil je er zeker van zijn dat hardnekkige vlekken uit je was gaan, dan kun je beter de ‘Textielreiniger’ gebruiken in combinatie met de Biowashball. De textielreiniger heeft een aangename citroengeur.

Review.
Inmiddels heb ik twee wassen gedraaid enkel alleen met de Biowashball. Het gebruik is echt super makkelijk. De wasbal laat geen bloemengeur achter, maar de was ruikt wel schoon! Dat vind ik veel belangrijker.

Om de wasbal extra te testen, heb ik kleding gewassen die ik aanhad toen mijn buren aan het barbecuen waren. De rook is namelijk ook in mijn outfit blijven hangen en stonk echt verschrikkelijk! Verrassend genoeg is de rooklucht uit mijn kleding gekomen! Blijkbaar doet de Biowashball zijn werk.

Bij de derde was heb ik de textielreiniger gebruikt in combinatie met de Biowashball en de vlekken gaan inderdaad uit de was! De was ruikt naderhand naar een frisse citroengeur.

Let op! Biowashball waarschuwt voor imitaties. Geen van deze imitaties wijzigt de pH- waarde van het water.

Voor meer informatie kijk dan even op Bioswashball.nl

Liefs, Elcke

Volg je Degroenezus al op Twitter, Facebook of Instagram?

10 gedachtes over “BIOWASHBALL

 1. Snap ik hoor! Als het werkt voor je, absoluut doen! Het waren gewoon dingen die ik me afvroeg en ik heb over het algemeen wel vertrouwen in de consumentenbond. Ik kijk nog even rond, misschien ga ik er over een tijdje toch nog voor, ik heb nog even.

  Liked by 1 persoon

 2. Jeetje wat jammer eh Hermien 😦
  Ik ben zelf wel tevreden over dit apparaat en ook over de wasnoten van zowel ECOZONE als SEEPJE. Mijn was rook echt niet meer naar de barbecuelucht, nadat ik de bioswashball had gebruikt.
  Ik ben ook benieuwd in hoeverre ‘grote wasmerken’ invloed hebben op dit soort uitkomsten. Ik bedoel, ons belastinggeld gaat ook naar de melkindustrie, dus willen merken die melk produceren ook niet dat wij stoppen met melk drinken en de nodige campagnes voeren en daarnaast aankomen met wetenschappelijke onderzoeken of tegendraadse onderzoeken tegenwerken. Tegenwoordig is niets meer te vertrouwen dan je eigen ervaring.

  Daarom hou ik het gewoon bij mijn ervaring 🙂 en ik ben tot nu toe tevreden. Of het ook daadwerkelijk 1000 keer mijn was schoon krijgt weet ik ook nog niet.

  Maar als je twijfelt, dan kan je altijd kijken naar alternatieven. Je hoeft van mij niet perce de biowashball of de wasnoten te kopen! Ik deel enkel mijn ervaring 🙂

  Liefs

  Like

 3. Ik zat ook nog wat meer te lezen en ook uit onderzoek van de consumentenbond naar deze apparaten lijkt te komen dat het net zo goed werkt als alleen water. Dat brengt me toch weer aan het twijfelen. Zag dat dat óók voor wasnoten geldt volgens hun onderzoek. Zo jammer zou dat zijn! Ik ben nog ‘gewoon’ wasmiddeo aan het opmaken maar hoop een fijn alternatier te hebben gevonden als het zover is.

  Liked by 1 persoon

 4. Mooi hoe je er tegenover staat. Ik denk dat je goede vragen hebt.
  Persoonlijk denk ik dat er op deze manier voor ieder wat wils op de arbeidsmarkt is. Voor ons is zeep en soda heel gewoon om te gebruiken, maar voor anderen weer net een brug te ver. Daar kan zo’n Biowashball net een verschil in uitmaken. Ik heb er inderdaad geen onderzoek aan geweid, ik kan dus niet zeggen of hetgeen dat Biowashball aan voordelen aangeeft onjuist is.
  De textielreinger kan je ook gebruiken om je stoffen bank en vloerkleden mee schoon te maken. Het is dus niet alleen voor de was 🙂

  Liefs !

  Like

 5. Oh dit is een heel ander soort ding dan die bal waar ik van gehoord had. Die leek alleen van plastic, maar ik kan me voorstellen dat de klei en bacteriën beter werken.

  Toen ik zelfgemaakt wasmiddel probeerde, vroeg ik me af of de was niet net zo schoon wordt als ik alleen maar water zou gebruiken. Dat vraag ik me bij dit ding eigenlijk ook wel af.

  Ik probeer wijzer te worden uit hun website, maar krijg er alleen maar meer vragen door. Klei die informatie en frequenties bevat klinkt me meer zweverig dan wetenschappelijk in de oren. En als het zo goed werkt, waarom zou je die textielreiniger ( = wasmiddel?) dan nog nodig hebben? Wat voor stoffen zitten daar dan weer in?

  Maar zelfs als het perfect werkt, vraag ik me af hoe duurzaam het is. Keramiek maak je door klei heel heet te bakken, dus dat kost superveel energie. Volgens Google is Adflex een polyolefine en volgens Wikipedia is dat een verzamelnaam voor plastic. Aardolie en totaal niet duurzaam dus. Dan spoel ik toch liever af en toe een beetje zeep en soda het riool in, geloof ik.

  Ah nee, sorry dat ik de vreugde kom verstoren, maar ik ben bang dat we genept worden waar we bij staan. De vragen zijn overigens niet gericht aan jou, maar misschien zou je ze door kunnen spelen aan Biowashball als je dat interessant vindt…

  Liked by 1 persoon

 6. P.s. De wasbal is ecologisch, omdat het gemaakt is van Adflex x 100 G. Zelfs de groene kleurstof is ecologisch.

  Like

 7. Goede vraag Hermien!
  Het antwoord is helaas weggooien. Ze hebben geen aanvulzakjes met keramische balletjes voor in de wasbal.
  Maar misschien wel een mooi idee! Als ik jou was, zou ik even mailen 😀 !!
  Liefs !! X

  Like

 8. Klinkt alsof ie z’n werk doet! Waar ik nog brnieuwd naar ben: waar is ‘ie van gemaakt (de buitenkant) en wat doe je ermee als ‘ ie op is? Bijvullen? Weggooien?

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s