@VEGTASTIC.KELLY

“Vriendjes, die eet ik niet!”. Negentien jaar geleden begon mijn ‘Animal Rebel’ avontuur. Niet dat ik het typische rebelse vijf jarige meisje was. Niet bepaald, al was ik wel stoer. Zelfs al zo stoer om achter de dingen te staan die belangrijk voor mij waren. 

Dieren zijn mijn vrienden en die eet ik niet. Zonder nog al te veel af te weten van alle narigheid, trok ik als vijf jarige deze conclusie. Al zouden ze nog zo goed behandeld worden, m’n vriendjes eet ik niet. Ik snapte niet waarom anderen dat wel konden doen, ik snapte niet dat nooit iemand me dat eerder had verteld. In mijn ogen was het immers iets heel belangrijks.
IMG_2074
“Dierenvriendjes eet je niet.”
Deze kleine Animal Rebel stopte dan ook met het eten van dieren en werd vegetariër. In een tijd dat de eerste niet tofu vleesvervangers de markt op kwamen. Een tijd, het tofu tijdperk, waarin vegetarische gerechten op de menu kaarten nog ver te zoeken waren.
Stoer als ik was, maakte het me niets uit dat ik als één van de weinige kinderen geen frikandel of kroket meer bij de patatjes nam. Dat ik geen broodjes knakworst meer mee at op feestjes. Dierenvriendjes eet je niet. Er kon niets belangrijker zijn dan dat. Niets ‘zo lekker’ of geaccepteerd zijn om dat goed te praten. Een tikkeltje eigenwijs als ik was, liet ik de grote mensen maar gewoon praten.
IMG_1979
Negentien jaar later, surprise, ben ik nog steeds een trotse Animal Rebel. Trots op dat kleine meisje dat nog geen weet had van de verdere ellende rondom dierenleed. Dat niet is opgegroeid in een omgeving van vegetariërs of veganisten. In een tijd waarin het nog alles behalve normaal was.
Het tofu tijdperk, remember? Gewoon, omdat ik m’n dierenvriendjes niet wilde eten. Gewoon omdat het kon, omdat het kan. Omdat m’n kinderlogica het al bij het juiste eind had.
Groetjes, Kelly

Een gedachte over “@VEGTASTIC.KELLY

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s