ONZE NEDERLANDSE MOESTUIN

Wie had dat gedacht?! Ik heb laatst een koude pasta salade gemaakt met ingrediënten uit eigen tuin! Dit is toch wel ontzettend gaaf.

IMG_1095kopie-moestuinDeze salade is zo onwijs lekker! Uiteraard vanwege de liefde die je proeft, maar ook omdat er niets verser is.

Staan ze er niet prachtig bij, haha. Sorry, ik ben even een trotse moestuinierder. Eigenlijk gaat alles vooralsnog prima. Het water geven begint af en toe een beetje te vervelen. Maar ach, als dit het enige is.Ik heb onder meer paprika, bietjes, wortels, prei, brandnetels, flespompoen en paksoi in de moestuin staan. De aardappelen achterin de tuin, in die zalmroze plantenbak doen het ook ontzettend goed.
Het is wel belangrijk dat ik alles elke dag kort inspecteer op beestjes. Zo trof ik laatst zwarte bonenluis aan in een top van de veldboon. Ik heb ervoor gekozen om het topje weg te knippen. Die zwarte bonenluis maakt alles wel even spannend. Op de blog van Floor, vind je trouwens een artikel waarin ze uitlegd hoe je op een vriendelijke manier luis bestrijd, zie link. Deze tips ga ik zeker snel uitvoeren.Sinds ik radijsjes heb, zing ik met regelmaat, “ik heb radijsjes héle mooiuuuh” en beland ineens weer op de middelbare school met mijn gedachten. Ik kan ’t niet helpen.Mijn vriend was nog even creatief met Instasnap. Ik plaats de meeste updates over mijn moestuin op instagram.De kreukererwten doen het ook fantastisch! Er hangen al een hoop peulen aan de plant. Helaas zijn de meeste nog niet klaar om opgegeten te worden, maar ik heb uiteraard de rijpste al even voorgeproefd. De erwtjes hebben zo’n onwijs zoete smaak! Dit had ik niet verwacht.

Maar dat vind ik eigenlijk met alles uit de moestuin. Alles smaakt gewoon veel beter! Je merkt echt dat het vers en onbewerkt is. Het heeft geen kilometers hoeven afleggen voordat het op mijn bord terecht is gekomen. Wat dat betreft ben ik heel erg blij dat ik ervoor gekozen heb om onder andere vanuit duurzame overwegingen een moestuin te starten.img_1065Het hebben van eigen gekweekte groenten, kruiden of fruit is echt een cadeautje aan jezelf! Het leuke is dat ik ook anderen weer blij kan maken met een krop sla en straks een tros tomaten. Ik hou er van.

Liefs, Elcke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s