OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN!

Oke! Zojuist heb ik mezelf onwijs, ernstig moeten beheersen om er minimaal nog 2 over te laten voor mijn vriend. Wat zijn deze ballegies lekker!!! Zo lekker, dat ik zelfs alles uit mijn handen heb laten vallen om a la minute dit zelfbedachte recept met jullie te delen.

_MG_6346ballegies.jpg

Voor mijn verjaardag ben ik namelijk vegan hapjes aan het bedenken die ik wil serveren aan de gasten. Deze vegan balletjes komen zeker op de lijst te staan. Deze zijn echt uberlekker en heel snel gemaakt! Wat heb je nodig?

Ingrediënten voor 12 stuks.

 • 15 Dadels
 • 15 Hazelnoten
 • 10 Walnoten
 • Kokosrasp
 • 20 Rozijnen. Ik deed er gouden rozijnen bij.
 • 2 el Boekweit vlokken
 • 1 el Cacaopoeder
 • Optioneel: 1 el Coconut syrop dark van Biotoday

Aan de slag.

Je doet alle dadels, 10 hazelnoten,  walnoten, rozijnen, boekweit vlokken en cacaopoeder in een blender. Dit blend je samen tot een mengsel. Dan hak je de overige 5 hazelnoten fijn en strooi je deze erover. Als extra optie kun je 1 eetlepel coconut syrop dark aan het mengsel toevoegen. Daarna leg je een strook bakpapier in een bak en strijk je het mengels glad. Gebruik een natte lepel, zodat het mengel er niet aan vast blijft kleven. Laat dit alles 1 uur in de koelkast hard worden.

Eenmaal uit de koelkast, haal je het mengsel uit de bak. Terwijl je er balletjes van draait haal je het door de kokosrasp.

Tip: Maak je handen nat, wanneer je de balletjes draait.

Volgens mij moet het zo wel lukken. Ik denk trouwens dat dit ook echt een fantastisch lekkere bodem is voor een taart! Als je nog vragen hebt, hoor ik ze heel erg graag. Als je dit recept gaat maken, laat het mij dan weten! Ik ben heel benieuwd of het jou ook smaakt 😀

Liefs, Elcke

 

Volg je Degroenezus al op Twitter, Facebook of Instagram?

 

Een gedachte over “OM JE VINGERS BIJ AF TE LIKKEN!

 1. Oeps!!! Zo enthousiast alles getypt & gedeeld. Heb het snel verbeterd. Leuk dat je het lekker lijkt 😄❤️

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s