IN DE BAN VAN DE BOWL

Het is een feit, ik sta vierkant achter de bowl! Het is dé perfecte manier om mijn lichaam te voorzien van alle essentiële, plantaardige, voedingsstoffen in één maaltijd. Echt een super bowl dus!

Op internet zag ik de laatste tijd steeds vaker ‘bowls’ voorbij komen. De een nog mooier, kleurrijker en vast ook lekkerder dan de ander. Via onder meer de website en het kookboek van LisagoesVegan begon ik inspiratie op te doen. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt!

Hoe simpel het ook lijkt. De bowl moet wel aan verschillende eisen voldoen voordat je het een smoothie, Buddha of fruit bowl mag noemen. Een Buddha bowl bestaat namelijk uit granen, groenten, eiwitten, kruiden en een dressing. Wanneer je deze regels volgt kan je eindeloos variëren en dus de mooiste kleuren- en voedselcombinaties maken.

Dé Bowl is ook de perfecte oplossing om van een aantal eenlingen een volledige maaltijd te maken! Zo wordt de Bowl hier thuis nog wel eens gebruikt onder de term ‘kliekjes bowl’. Dit is misschien ‘vloeken in de kerk’ maar de ideale manier om voedselverspilling te voorkomen!

Liefs, Elcke

Je leest dit artikel ook terug in de nieuwsbrief van ekoplaza, zie Link.

2 gedachtes over “IN DE BAN VAN DE BOWL

  1. Hahaha, ja we kunnen het zo mooi laten klinken als we zelf willen natuurlijk. Ik heb begrepen dat de Sushi bowl onder meer is ontstaan vanuit het mislukken van sushi rolletjes 😉 hihi.
    Liefs, Elcke

    Like

  2. Wat leuk! Ik maakte laatst een burrito bowl en toen voelde ik me helemaal Instawaardig. Maar ik bedacht me later dat het inderdaad allemaal kleine ‘restjes’ zijn die je bij elkaar gooit in een kom. Ik wil nog heel graag een sushibowl maken haha.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s