TO THE MINIMALISM #2

“We hebben marktplaats volgeladen vol met oude spullen!” was het liedje dat we regelmatig gekscherend zongen. Het was niet altijd even makkelijk, maar we zijn aardig op weg.

Zo hebben we onder meer de playstation 4, LP-speler en polaroid camera verkocht! Ook hebben we de afgelopen vier weken geen fashion items gekocht…

In het begin was ik, zoals ik al in de vorige blog ‘To the Minimalism #1″ schreef, huiverig. In mijn beleving hadden we na onze laatste ‘we gaan even lekker ontspullen actie’ niet zoveel spullen meer over. Toch hebben we de afgelopen vier weken weer spullen weggedaan. Dit kwam vooral doordat onze tactiek was veranderd en we vanuit een andere invalshoek de spullen beoordeelden.

“Lopen jullie niet te hard van stapel?” 

Daarbij moet ik zeggen dat de tips die jullie gaven op de vorige blog ook geholpen hebben! Daarvoor wil ik jullie bedanken. Deze tips in combinatie met de documentaire heeft ervoor gezorgd dat ik mijn Polly Pockets en Harry Potter dvd’s op Marktplaats heb gezet ;)Bij mijn ouders had ik ook nog ‘achter het schot’ twee dozen gevonden met daarin dagboeken en een ‘vaarwel boekje uit groep 8’ waar ik onder andere mijn toekomstdromen in had geschreven. Zo kwam ik erachter hoe mijn hersenpan in groep acht al werkte. Super leuk om terug te lezen.

Uiteindelijk heb ik besloten om deze dagboeken te verbranden en ze niet voor later te bewaren. Helaas was het boekje al in as veranderd, waardoor ik geen nieuwe foto meer kon maken en nu een onscherpe foto moet plaatsen 😦

Heh, had ik het toch maar bewaard 😉

Mijn vriend vindt het minimaliseren/ontspullen of gewoon grondig opruimen echt geweldig. Hij zegt zich een stuk lichter te voelen. Gelukkig kan ik hem nog steeds de hand schudden, alleen blijf ik het moeilijk vinden om keuzes te maken. Toch lukt dit steeds beter. Oefening baart kunst en ik vind het zelfs leuk worden. Niet alleen het weg doen van spullen, maar ook het niet meer kopen van ‘onnodige spullen’.

“Gooi nooit oude schoenen weg voordat je nieuwe hebt”

Wat mij echter verraste waren de de reacties om ons heen: “Je gaat toch niet de Star wars collectie verkopen?!” of “Ow nee hoor, die polly pockets wil ik voor de kleinkinderen bewaren, geef die maar weer terug”. Tsjonge jonge, heb ikzelf eindelijk de knoop doorgehakt, komt er weerstand van derden. Blijkbaar hechten ook onze ouders waarde aan de herinneren die ze hebben aan onze oude speelgoed.

Als we dan aan onze familie uitleggen dat er vast andere kinderen (nouja, de Star Wars kopers waren grotendeels oudere mannen) weer veel plezier van hebben. En uitleggen dat het anders toch maar in een doos verstoft, is het weer goed.

Ook heb ik deze maand geen nieuwe fashion items gekocht. Ik heb voor geen sok, rok of top betaald. Alleen tijdens het lentefeest in de Paperbird Conceptstore mocht ik van mezelf 2 groene kaarsen kopen, omdat deze toch weer opbranden en kaarsen hebben we nodig, toch ;)Inmiddels hebben we al van veel spullen afscheid genomen, maar ik denk dat het ontspullen nog niet ten einde is gekomen. Het voelt goed om dit te doen en we gaan nog lekker door. Het enige nadeel van dit alles is dat ik het woord ‘spullen’ ondertussen niet meer kan zien of schrijven 😛

Hebben jullie nog meer tips of andere tricks? Let me know. Ik hou jullie op de hoogte.

Liefs, Elcke

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s