TIME TO WORK OUT!

Sporten kan natuurlijk ook gewoon thuis! Graag deel ik met jullie budgetproof & laagdrempelige mogelijkheden om zelf te doen.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor dames zoals ik die een tikkeltje allergisch zijn voor sportscholen, eigenlijk ook niet over de discipline beschikken om op een vast tijdstip te sporten en/of denken ‘zonde van m’n geld’.

Daarom ben ik opzoek gegaan naar diverse sportieve mogelijkheden die ik lekker makkelijk thuis kan doen en die ook vriendelijk zijn voor de portemonnee.

Youtube video’s.
Op Youtube kwam ik al vrij snel fitness video’s tegen. Deze zien er echt heel tof uit en zijn niets vergeleken met die video’s uit de jaren 80 of dat ochtendprogramma op Nederland 1 😉 hihi.

Op het kanaal van ‘Popsugar Fitness’ staan diverse leuke video’s. Op sommige momenten is het wel zwaar, maar het blijft goed te doen. De oefeningen kunnen ook aangepast worden voor mensen die niet alles mee kunnen doen, wat het heel erg laagdrempelig maakt. Daarnaast vind ik de passie en vibe die de dames uitstralen erg aanstekelijk! Ik heb echt het gevoel de work out samen met de dames te doen, wat natuurlijk best gek is.

Kayla Itsines.
De Bikini Body Guide e-book van Kayla Itsines heb ik met veel geluk gekregen. De gids staat onder andere vol met oefeningen waarbij je echt een total body workout kan doen. Het programma duurt 12 weken en de work outs worden elke week zwaarder, waardoor je echt kan werken aan spier- en krachtgroei. Als je op google ‘bikini body guide’ intoetst vind je direct allemaal gratis afbeeldingen. Schermafbeelding-2014-04-20-om-22.04.56

Endorfine is een soort natuurlijke feel good drug. Je gaat je er echt beter door voelen.

Fitgirlcode.
Op de website van Fitgirlcode.com zijn naast allerlei sportieve tips, ook 30 dagen challenges te vinden. Waaronder de 30 day squat challenge. Maar ook de 30 dagen rug challenge. 30 dagen.pngDit zijn hele fijne workouts die op de site met een video worden toegelicht. Dit soort challenges vind ik heel leuk om te doen. Maar het is me nog niet gelukt om het echt 30 dagen vol te houden, haha. Toch vind ik dit heel erg leuk en laagdrempelig. Je haalt er weer inspiratie uit. Ook kan je een vriendin uitdagen om dit samen met jou op te pakken en zo kan je elkaar weer motiveren. Lol gegarandeerd.tumblr_nc1etj0gJt1rd48gjo1_500Outfit.
Helaas is veel sportkleding nog niet eerlijk gemaakt. Gelukkig hoef je daar bij het sportmerk ‘Jogha’ en ‘Fitgirlcode’ geen zorgen om te maken. Aranka van der Voorden oprichtster van deze twee bedrijven heeft mij persoonlijk verteld dat de sportkleding is gemaakt met groene energie en daarom ook het ‘earth positive’ logo heeft gekregen. Daarnaast vertelde Aranka dat er zeker geen kinderarbeid aan te pas is gekomen! Voor mij als consument is dit heel erg fijn. Zo kan ik werken aan mijn lichamelijke gezondheid zonder dat dit ten koste gaat van andersmans gezondheid.

_MG_3557_V2

Heel veel sport plezier 😀

Liefs, Elcke

6 gedachtes over “TIME TO WORK OUT!

 1. Hee Wendy,
  Je hebt helemaal gelijk. Cardio training is ook sporten 😀 Fietsen en lopen is goed voor je lichaam. Stilzitten is het nieuwe roken. Alles wat je kan doen aan beweging is meegenomen.
  Liefs!

  Like

 2. Ik sport niet, maar die alles op de fiets ook de boodschappen moet er 3,5 km voor heen en weer terug maar dat is lekker. Zo fiets ik door de week heel wat km. Zo blijf je ook fit en is goed voor mijn gezondheid( ik heb vorm van reuma) of te voet naar de glasbak weer 3 km gelopen . Dit kunnen andere ook en en kost niets meeren je bent hierin steeds sneller als je t tempo opvoert.
  Groetjes wendy

  Liked by 1 persoon

 3. Wat leuk om te lezen Claire! Dat zijn echt hele goede tips! Yoga TV wil ik van de week eens gaan doen 😀 leuk! XXX

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s