MOESTUINIEREN #4

Door de stekjes de moestuin niet meer zien! Er is sprake van een ware stekjes invasie bij ons thuis. Bijna alles is volgroeid tot een volwaardig baby plantje! Gelukkig slapen zij ’s nachts wel door 😉

verspenen

Super tof natuurlijk, maar nu heb ik teveel stekjes voor mijn moestuin. Inmiddels heb ik al wat stekjes weggegeven, maar ik heb er nog een aantal over. Misschien kunnen die wel bij de giveaway om te vieren dat degroenezus 1 jaar bestaat! Anyway, door het verspenen kwam ik er dus achter hoeveel stekjes er zijn geboren! Zo kwam ik er ook direct achter dat ik te weinig potjes had om ze hierin over te potten. Alleen wilde ik niet nog meer nieuw plastic aanschaffen. Daarom mijn eerste tip!

Tip 1: Ga alle bloemisten af bij jou in de buurt en vraag of ze nog plastic potjes over hebben!

veldbonen

Afgelopen weekend hebben wij een aardig rondje gefietst. De tussenstops maakte we bij de bloemisten. Zo heb ik op 1 dag zeker 30 potjes verzameld! Super chill.

Die potjes moeten natuurlijk ook ergens opstaan om zo het water op te vangen, althans wel bij mij. Daarom een tweede tip!

Tip 2: Bij de ikea verkopen ze voor een budgetprijs besteklades! #ikeahack

stekjes invasie

Op die besteklades passen dus precies die potjes, Woehoe!!

Ik ben dus de afgelopen dagen druk geweest met het verzamelen van potjes, de moestuin verder klaar maken, verspenen en verpotten. EN EN!! Ik heb ook al diverse peultjes kunnen uitplanten! Zo hebben de veldbonen, kreukererwten en kapucijners een plekje gekregen in de moestuin. Zo happy 🙂

groen

Question.
Verder twijfel ik een beetje of de tomaten al in een plantenbak mogen worden uitgeplant…. binnen of buiten? Ik kan ze eventueel wel buiten onder onze afdak zetten, zo staan ze in ieder geval droog en ze staan ook op het Zuiden, lekker warm. Heeft iemand hier misschien een goede tip voor?

Verder wil ik iedereen succes wensen met de moestuin avonturen. Naast Floor volg ik ook nog andere moestuinierders en ik leer elke keer weer van jullie! Dank u wel.

Liefs, Elcke

6 gedachtes over “MOESTUINIEREN #4

 1. Haha! Ik kon er zelf ook smakelijk om lachen ;p hèhè. Jaaa, die toiletrolletjes was ik ook nog aan het sparen! Ik ben echt heul erg benieuwd of dat gaat werken, maar zal vast goed komen inderdaad 🙂

  Like

 2. Ja, goed plan om ook eens bij het tuincentrum langs te gaan! Die besteklade is echt heel handig en nu gebruik ik ook de deksel van een Ikea opbergdoos 😉 ook heel handig!
  Succes met zaaien !!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hee Claire! Dat klinkt ook heel goed 😀 super lekker dat je straks ook je eigen basilicum kan gebruiken in gerechten! Ik kijk er nu al naar uit.
  Haha, ik zal aan je denken !
  Thanks, ik ben blij dat ik dit keer wat meer tijd had om foto’s te maken voor de blog om op deze manier wat meer in beeld te krijgen 🙂
  Liefs

  Like

 4. Waaaauw het gaat mega goed bij jou! Ik heb laatst een paar zakjes zaad gekocht en er groeit al basilicum, peterselie en rucola. Zo tof! Als je nog stekjes kwijt wil, wil ik ze graag hebben hoor! 😀 Prachtige foto’s trouwens

  Geliked door 1 persoon

 5. Zij slapen wel door ’s nachts, haha, zo grappig!
  Ik heb eens gezien dat je ook in lege toiletpapierrolletjes kan zaaien/stekken en dat kan dan daarna gewoon de tuin in, met karton en al.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s