MOESTUINIEREN #3

Drie weken geleden begon ik met voorzaaien en gisteren was het alweer tijd om een aantal stekjes te verspenen! Benieuwd wat ik heb voorgezaaid? Je leest het hier 🙂

Oké, ik neem even dit moment om filosofisch deze blog te starten, want hoe ongelooflijk magisch is moestuinieren! Je stopt een zaadje in wat aarde, je geeft het water en enkele dagen later verschijnt er ineens een groen sprietje! WOW 🙂 haha, ik blijf me erover verbazen. Maar goed, graag wil ik ook met jullie delen wat ik heb voorgezaaid en wat ik in de tussentijd gedaan heb.

Volgens het ‘zaai en oogst kalender’ van Floor ben ik gestart met voorzaaien. Het is een speciale kalender waarop je kan zien in welke maanden het handigste is om voor te zaaien,  te verspenen en te oogsten, zie link.

Aan de hand van deze kalender heb ik het volgende voorgezaaid:
– De kruiden familie; zoals basilicum, peterselie, citroenmelisse,  bieslook en tijm.
– Paprika
– Doperwten en veldbonen.
– Kropsla
– Diverse tomaten; zoals cherry tomaten, een gele tomaten soort (ik ben even de naam kwijt) en de ‘normale’ tomaat.

Wil je net als ik doperwten in je moestuin? Dan raad ik je aan om even deze blog van Floor te lezen. Het heet ‘stappenplan zaaien van doperwten!’, zie link. Hier lees je net even wat extra tips en voor een leek als ik is het heel fijn om bevestiging te krijgen dat ‘ik het dan ook echt wel goed doe’.

De week daarna heb ik rucola en spinazie voorgezaaid, welke ook zijn ontkiemd! In de tussentijd heb ik niet zoveel hoeven doen, dan enkel de stekjes water te geven natuurlijk. Wat dus een mooie bevinding is voor werkende mensen net zoals ik!

_MG_5059_V2

Eigenlijk gaat het tot zo ver uitstekend en kon ik gisteren samen met mijn vriend de stekjes gaan verspenen. Voor degene die geen idee hebben wat verspenen is, volgt nu een wikipedia uitleg:

“Bij het verspenen worden de dicht op elkaar staande kiemplanten uit de grond of uit kweektrays gehaald en apart al of niet in potjes gezet.”– Wikipedia

In een volgende blog ga ik daar verder op in!

Ben jij ook al gestart met zaaien en verspenen? Ik ben heel benieuwd.

Liefs, Elcke

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s