MOESTUINIEREN #2

Wat zat er in het pakket dat ik kreeg van Floor Korte om mijn eigen moestuin te beginnen?

Als je naar de foto kijkt, dan snap je vast wel waarom ik zo ontzettend blij werd van dit pakket!

fm

De meeste zaden zijn biologisch/organisch en daardoor lief voor de insecten! Daarnaast is goede voeding voor groente, fruit en kruiden ook erg belangrijk. Ik hoop dan ook dat de producten van Pokon zijn werk gaat doen en de zaadjes laat opgroeien tot grote en sterke krachtpatsers!

Ik zal voor de handigheid de Pokon hulpmiddelen even kort toelichten, want hier was ikzelf ook nog niet mee bekend.

Pokon groente & kruiden.
Voor een goed resultaat is de verzorging van groenten en kruiden zeer belangrijk. Pokon groente & kruiden geeft groente en kruiden alles wat ze nodig hebben voor optimale smaak en geur. Deze voeding heeft een natuurlijke oorsprong. 1x per week aanmengen met water.

Portie Pokon groenten & kruiden biologische voedingskegels.
Deze voedingskegels geven de voeding geleidelijk af gedurende 3 maanden.

Pokon stekpoeder.
De poeder breng je aan op de wortels van de stek. De stekpoeder kan je ook gebruiken voor sierplanten en kamerplanten. Het zorgt voor een snelle beworteling!

Wat ik ook erg leuk vond, was het potje met augurken die uit de moestuin van Floor komen. Zij heeft zelf deze augurken ‘ingemaakt’ !! Persoonlijk moest ik eerst hard lachen om dit vakjargon, maar zo heet dit nou eenmaal ;). Er staat op floorsmoestuin.nl een recept hoe je dit moet doen. Super handig natuurlijk en zo voorkom je voedselverspilling. Wie weet dat ik dit in het najaar ook mag proberen, hihi.

Laat ik eerst maar eens beginnen met het zaaien van de zaden. Dit ga ik vandaag doen 🙂

To be continued….

Liefs, Elcke

4 gedachtes over “MOESTUINIEREN #2

  1. Haha! Ja ik ook 😉 gisteren heb ik wel al het een en ander voorgezaaid volgens de zaai kalender van Floor. Let’s hope for the best 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s