MOESTUINIEREN #1

In 2017 wil ik mijn eigen moestuin realiseren. Om dit doel te behalen, heb ik de hulp ingeschakeld van niemand minder dan Floor Korte! Zij is moestuin blogger en voor mij een van de meest inspirerende tuiniersters van dit moment.

Floor is bekend van social media en houd een dagelijkse blog bij over haar moestuin. Je kan  haar vinden op Floorsmoestuin.nl. Daar deelt ze haar kennis en foto’s over moestuinieren in hele gezellige en interessante blogs!

“Moestuinieren is echt mijn passie geworden en door mijn enthousiasme wil ik al mijn verhalen heel graag met jullie delen.”- Floor Korte

Voor 2017 wilde ik mezelf een uitdaging geven om iets ‘groener’ te leven, dit heb ik gevonden in een moestuin.

Super spannend! Ik heb binnen in mijn woonkamer wel eens met succes cherry tomaten, radijsjes en kruiden tot leven gewekt. Maar dit heb ik nog nooit buiten gedaan, waar je toch te maken hebt met weersomstandigheden en andere organismen die mee willen snoepen van al het lekkers.

Om mijn doel te behalen, heb ik tijdens een Skype afspraak met Floor haar bijna de ‘moestuin van het lijf’ gevraagd. Ik wil er zeker van zijn dat ik goed van start ga, want het hebben van een plan en de nodige kennis, is het allerbelangrijkste bij het beginnen van een moestuin.

Gelukkig kon Floor lachen om mijn onwetendheid en heeft zij mij voorzien van ongelooflijk veel beginners kennis, welke je ook kan vinden op haar website!

_mg_4939_v3

Om te helpen bij het opzetten van mijn moestuinplan heeft ze dit pakketje naar mij opgestuurd!! Met daarin allemaal ontzettend handige benodigdheden! Wat er in dit pakketje zit, lees je in een volgende blog.

Uiteraard wordt dit een project waarover ik regelmatig zal bloggen en jou bij zal betrekken. Wat zou het toch geweldig zijn als iedereen op eigen wijze, enkele groente of fruit tot leven kan wekken en van kunnen smikkelen!

Liefs, Elcke

 

 

6 gedachtes over “MOESTUINIEREN #1

 1. Yes! Ik ben het geluk dat ik een tuin heb en ook nog eens op het Zuiden, dus hopelijk zal dit zorgen voor succes 😀
  Je kan ook binnen in je huis kruiden en groente telen. Dit heb ik ook gedaan en ging prima! Ik had een cherry tomaat plant tot aan het plafond. Gewoon proberen. Niet geschoten is altijd mis 🙂
  Liefs!

  Like

 2. Wat leuk! Haar website is echt heel interessant en leerzaam. Tuurlijk hou ik jullie op de hoogte, dat is ook juist de bedoeling haha.
  Liefs!

  Like

 3. Haha, ja heh! Ik heb er ook echt heel veel zin in. Ik ga vanavond en Vrijdag alvast voorzaaien.
  Liefs!! Elcke

  Like

 4. Heel tof dat je dit gaat doen! Vraag die ik meteen aan je heb: Heb je zelf een tuin? Of ga je ergens een stukje moestuin ‘huren’? Ik loop al een tijdje met hetzelfde idee, maar heb maar een ienimini-balkonnetje waar ik net één pot op kwijt kan. Dus ik zou dan ergens een eigen stukje tuin moeten regelen…

  Geliked door 1 persoon

 5. Wat leuk dat je dit doet en wat een goed idee! Ik ga meteen ook even een kijkje nemen op de website van Floor, want alle tips zijn welkom natuurlijk 🙂 Hou je ons op de hoogte van jouw ervaringen?? Liefs, Merel

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s