@FEILLOOSLEVEN

Groen leven, het is een soort verslaving!
Nu moet ik eerlijk bekennen, ik ben vrij snel ‘verslaafd’aan iets. Of anders gezegd; ik kan nooit iets met mate doen. Nu ben ik niet 100% groen, maar heb ik eenmaal een groene keuze gemaakt, dan ga ik er helemaal voor.

Mijn kinderen zijn de voornaamste reden van dit hele spektakel. Het begon bij de zwangerschap van Fei toen ik mij bedacht dat alles wat ik at, de baby ook mee zou krijgen. Ook mijn schone moeder heeft mij geïnspireerd. En nu een paar jaar later inspireer ik op mijn beurt weer anderen.

Sommige groene keuzes worden dure hobby’s. Maar het leuke aan groen leven is dat je er tegelijkertijd ook heel veel mee kan (be)sparen. En dan bedoel ik niet alleen het milieu, maar ook de inhoud van je portemonnee.
Zo ben ik momenteel nogal verzot op wol voor mijn dochtertje. Wollen slofjes, wollen leggings, slaapzakje, dekentje, mutsje, jasje. En dan ook nog in verschillende kleuren, want ja, aan 1 kleur heb je dan gewoon net niet genoeg! Hoezo geitenwollen sokken? Kei hip hoor, die wollen baby van mij! En heel veel meer heb je ook niet nodig die eerste maanden!
feilloos-levenEen andere huidige, beetje uit de hand lopende, groene keuze zijn schoonmaakmiddelen. Ik hoef het kastje onder de gootsteen niet te voorzien van kinderslot, want daar staat namelijk niet zoveel. En wat er staat zijn natuurlijke producten en biologisch afbreekbaar. Het maakt niet uit als er een spraytje zelfgemaakte allesreiniger in een plantenpot terecht komt en ik kan het ook veilig gebruiken op het aanrecht en dan iets knoeien en dat er gewoon vanaf kunnen eten… ofzo.
Wat nu dan het uit de hand lopende is, is de rigoureuze aanpak. Alles, maar dan ook ALLES wat geen natuurlijk schoonmaak product is moet dan meteen het huis uit. En alles wat ik nodig heb, moet er dezelfde dag ook weer in. Dan zijn er ook nog allerlei recepten om zelf schuurmiddel, allesreiniger, toiletreiniger en weet ik het wat te maken. En dat moet dan ook… meteen! En zo ging het ook met verzorgingsproducten. En eten. En drinken.
Wil jij ook schoonmaakmiddelen maken? Dit zijn de basis ingrediënten:
– Baking Soda
– Soda
– Schoonmaak/natuurazijn (schoonmaakazijn is zuurder)
– Groene zeep
– Etherische olie
Mijn favorieten!
Schuurmiddel:
– Vul een pot voor 3/4 met Baking Soda
– Doe daar bovenop een laag vloeibare groene zeep
– Goed doorroeren, totdat de massa een creme vormt
– Om het smeuïg te houden kun je wat theelepels glycerine toevoegen
Allesreiniger:
– spuitflacon
– 50/50 schoonmaakazijn/gekookt en afgekoeld water (of 3/4 natuurazijn en 1/4 gekookt en afgekoeld water)
– 20 druppels etherische olie (gebruik je citroen, dan liever een flacon van glas. Citroen kan het plastic aantasten)
feillooslevenjpg
Er zijn honderden varianten, dus ik zeg lekker googelen, uitproberen en dan kom je vanzelf tegen welke je het fijnste vindt. Ik ben nog lang niet klaar met experimenteren in ieder geval!
Het is eigenlijk zo simpel. Gewoon, zoals de natuur het bedoeld heeft. Dat werkt het beste.
Liefs Inge

Een gedachte over “@FEILLOOSLEVEN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s