LUSH

Een Lush voor het leven, of toch niet? Let’s put it to the test!

Er zijn drie redenen waarom ik graag producten bij de Lush koop. Een, vanwege hun dierproefvrije beleid. De tasjes met ‘against animal cruelty’ zijn gewoon the bomb. Twee, Lush maakt ook veganistische producten. Drie, de geur- & kleurbeleving! De winkel is een paradijsje op aarde.lush-deel-2Veganese, haar conditioner.
Super blij was ik met deze conditioner! De conditioner is vegan en bevat ‘agar agar’, dat is een zeewiergel. In de omschrijving staat dat deze conditioner zorgt voor zachte lokken. Alleen bij mijn haartype heeft dat helaas niet mogen zijn. Het is zelfs zo, dat ik eigenlijk mijn oude vertrouwde conditioner verkies (die overigens ook vegan is) boven deze van de Lush!

Lord of Misrule, douche gel.
Het groene goedje smeerde ik over m’n lichaam en ik voelde me net ‘the crinch’ die Jim Carrey zo fantastisch vertolkte. Gelukkig maar dat ik deze douche gel na de Kerst had gekocht šŸ˜‰ haha. De douchegel is vegan en ruikt ook zonder dierlijke ingrediĆ«nten hartstikke lekker. Ik zeg, doen. Het is echt een fantastische ervaring om jezelf groen te laten kleuren.

Mint Julips, Lipscrub.
Tsja, als ik niet uitkijk dan eet ik de lipscrub op alsof het een ouderwetse ‘zwart wit’ potje is. De geur doet me denken aan een tiktak! Toen ik de losse velletjes van mijn mond af wilde boenen, verliep dat eigenlijk niet zoals gewenst, want ik kreeg helaas niet alles ervan af. Ik kreeg er wel super zachte lippen van en de nasmaak is fantastisch! Maar of ik het de 10 euro waard vind? Nee, dat vind ik niet. Gewoon wachten op een sale, want het is wel handig om een lipscrub te hebben. Zeker na het dragen van lippenstift. Ook dit product is vegan!

Never mind the ballistics, bad bruisbal.
Dat is de ronde roze en geel gekleurde badbal. In tegenstelling tot andere bad bruisballen zou ik deze niet nog een keer kopen. De kleurexplosie was een 7 en de kleur van het ‘lichtbruinerode’ water een 6. De geur daarentegen was wel heerlijk en ook voelde mijn huid lekker zacht aan! Eigenlijk het belangrijkste van een bad bruisbal. Alleen vind ik het moment dat de badbal uit elkaar bruist en de uiteindelijke kleur die het water krijgt altijd het aller, aller, aller leukste en die viel nu gewoon tegen. Lush heeft de lat inmiddels te hoog gelegd, hihi. lush-1Zeep.

Het was dat ik de zeepjes nu met 50% korting kon kopen, want anders vond ik het persoonlijk wel aan de hoge prijs.  Zo heb ik dit keer deze twee zeepjes op de kop getikt:

Baked Alaska.
Dat is de blauwe zeep met paarse stip! De geur is zoet en ruikt een beetje naar winegums. Wanneer ik de zeep onder water houd, komt er een soort olie vrij, waardoor mijn huid heel zacht en hydraterend aanvoelt. Ik heb persoonlijk een hele droge huid die eczeem gevoelig is en moet ook altijd na het handen wassen een handcrĆØme aanbrengen. Gelukkig hoeft dat na het wassen van mijn handen met deze zeep niet! De zoete geur veranderde ook in een frisse geur, wat ik nog goed kon ruiken op mijn huid. Deze zeep lijkt me dus ook erg prettig om te gebruiken voor het wassen van mijn hele lichaam. Want bij andere zepen van de Lush werd mijn huid na het wassen wel een beetje droog. Over de baked Alaska ben ik zeer te spreken!

Parsley Porridge.
Deze zeep is groen gekleurd en doet me direct denken aan een Frans vakantieoord. De zeep is overigens vegan en de ingrediĆ«nten bestaan o.a. uit verse peterselie, tijm, tea tree, aloĆ«gel en havermout! Dit klink allemaal heerlijk en ja! dat is het ook. Het is echt een fijne zeep en zeker een die ik zal aanschaffen wanneer deze niet in de sale is. Volgens mij kan ik hiermee prima, nadat ik met mijn handen in de aarde heb gezeten mijn huid schoonmaken. De tea tree heeft daarbij ook een zeer fijne anti- bacteriĆ«le werking. Ik denk daarom dat deze zeep mijn beste reinigingsvriendje tijdens de lente zal worden!

Niet alle producten die op de foto staan, komen terug in deze review. Maar toch hoop ik dat je bij deze weer een beetje geholpen bent in de droomwereld van Lush šŸ˜‰

Laat even weten welke Lush producten jou favoriet zijn!

Liefs, Elcke

Dit artikel is niet gesponsord šŸ™‚

 

 

3 gedachtes over “LUSH

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s