LISAGOESVEGAN

Wanneer je liefhebber bent van de plantaardige keuken of het veganisme, dan is dit handboek van Lisa Stel echt een Must Have. Het maakt niet uit hoeveel kookboeken je al hebt, dit exemplaar mag echt niet ontbreken in je verzameling!

“Eat plants Not friends”

Lisa schreef in 2016 een handboek voor lekker en plantaardig eten met daarbij praktische tips, handige lijstjes en met meer dan 80 recepten. Daarnaast schrijft Lisa ook over de ethische kanten van het veganisme. In het hoofdstuk ‘Waarom vegan?’ legt Lisa op een fijne manier uit waarom het beter is (vaker) te kiezen voor een plantaardige maaltijd. Ze verteld over de dieren, het milieu, voedselverdeling, gezondheid en wist-je-datjes. Vooral dit hoofdstuk vond ik erg leerzaam. Natuurlijk wist ik al het een en ander, maar vooral de erkenning, “KIJK! Lisa zegt dit dus ook!” was erg fijn. De ‘Wist-je-datjes’ vond ik heel interessant en bij gebrek aan zelfbeheersing ging ik uiteraard direct van alles door spammen naar (on)bekenden.

Wist je dat… voor 1 kg rundvlees 15.000 liter water nodig is! Of dat er ruim 550 miljoen dieren per jaar geslacht worden in Nederland? Dat zijn 1,5 miljoen dieren per dag, 62,500 dieren per uur en ruim 1000 dieren per minuut…. WOW!

Oke, nog 1 dan; “Wist je dat… je meer water bespaart door 1 stuk biefstuk te laten staan, dan door 3 maanden niet te douchen?” aldus Lisa.

14373950_544245149113047_299690497_n
Foto: lisagoesvegan.com

Voor een beginner is dit boek echt informatief, vooral door de lijstjes en uitleg over de voedingsstoffen. Wat natuurlijk uiterst belangrijk is bij het omgooien van een dierlijk naar plantaardig dieet. Je moet natuurlijk  precies weten uit welke voeding je bepaalde voedingsstoffen haalt. Hier verteld Lisa alles over in het hoofdstuk ‘Waar begin je?’. Ook het kant en klare ‘vegan producten lijstje’ is super handig.

“Vegan is not a sacrifice it’s a Joy”

Wat ik vooral erg tof vind, is dat Lisa een jonge vrouw is met ambitie en een goed hart. Ik heb haar tijdens Vegfest 2016 gesproken en ik kreeg echt het gevoel dat Lisa oprecht is met haar beweegredenen om het veganisme uit te dragen naar anderen. Zij heeft volgens mij een intrinsieke compassie voor de dieren en de natuur.

Goed, dan nu naar het allerbelangrijkste gedeelte, namelijk de recepten! Ondertussen heb ik al aardig wat recepten van Lisa gemaakt en ik kan je vertellen dat ik aangenaam verrast was. Bij het lezen van de ingrediënten in sommige recepten vroeg ik me soms af of dit wel zou smaken. Want ja. Hoe vervang je nou toch Chocolademousse! Dat is gewoon bijna niet te doen, dacht ik… totdat ik het recept gemaakt had van Lisa. “Dit is eigenlijk best lekker”, zei ik tegen mijn vriend. Uiteraard was het (nog) niet 1 op 1 dezelfde smaak als de originele chocolademousse, maar van dierenleed rondom zuivel is bij dit recept geen sprake.

De chia citroen pannenkoeken, DIY hummus en havermoutkoekjes hebben ons ook erg gesmaakt. Als ik er alleen al aan denk, krijg ik weer trek. Alle gerechten zonder dierenleed smaken gewoon zo lekker.

De Curry Chickpea Wrap heb ik bijvoorbeeld al twee keer gemaakt, omdat ik dit de perfecte lunch vind voor na het sporten! Kikkererwten bevatten ontzettend veel eiwitten en het recept is hartstikke lekker, ik denk zelfs dat mijn overburen de meerdere ‘hmmmmmmmm’s’ gehoord hebben 😉

“Velen denken dat je een teerhartige emotionele dierenfreak moet zijn om geen dieren te willen eten. Maar kiezen voor een plantaardige voedingspatroon is een rationele keuze.” – Lisa Stel

Nee, maar goed. Alle gekheid op een ‘vegan’ stokkie. Dit is geen gesponsorde blog. Het boek van Lisa gun ik gewoon iedereen. Het boek is een complete handboek voor zowel de beginnende, gevorderde veganist of liefhebber van de plantaardige keuken. Daarnaast blijf ik hopen dat steeds meer mensen plantaardig gaan eten en door leuke vrouwen zoals Lisa gaat dit hopelijk lukken. Hoe meer vegan boeken, hoe beter!

15057164_631713220341271_8483776422215680000_n-1
Foto: lisagoesvegan.com

“Promote what you love instead of bashing what you hate! “

Check her out: www.lisagoesvegan.com

Liefs, Elcke

Een gedachte over “LISAGOESVEGAN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s