@VETJEBOL

Al jaren was ik vegetariër, vanuit ethisch oogpunt. Totdat mijn, toen nog vleesetende vriend Tristan thuis kwam met het nieuwsdat hij vegan werd. Ik deed gelijk met hem mee, omdat ik de uitdaging wel aan wilde gaan. Hoe meer we ons in het veganisme gingen verdiepen, des te meer we wisten dat dit een keuze was die volledig bij ons past.

We keken alle bekende docu’s, googlede er op los, kwamen de meest vreselijke feiten tegen en voelde zoveel onbegrip. Ik wist dat dit gebeurde, ik at immers geen vlees vanwege het dierenleed. Maar dat er zoveel leed kwam kijken bij het produceren van een ei, of van melk…img_2871Een wereld ging voor mij open. Een hele nare wereld. Naast al het dierenleed dat je bespaart, zijn wij ook vegan voor onszelf. Nog nooit heb ik me zo fit gevoeld. Maar echt. Je hoort vaak van die succesverhalen van mensen die hun dieet omgooien, maar nu kwam ik erachter wat het is om echt fit te zijn en veel energie te hebben.img_3764Een plantaardig dieet is namelijk veel gezonder dan een dieet met dierlijke producten. Het verkleint de kans op de meest voorkomende ziektes in de Westerse wereld zoals kanker, diabetisch, Alzheimer etc. De Amerikaanse dokter Michael Greger schreef het boek ‘How Not To Die’ naar aanleiding van jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar voeding. Een heel interessant boek waarin hij verteld wat de voordelen zijn van een volwaardig plantaardig dieet.img_4032Maar dat is nog niet eens alles. Ook voor het milieu is de vee-industrie heel belastend. 45% van de aarde is bedekt door de vee-industrie. En al die dieren zorgen natuurlijk voor heel veel afval, met andere woorden: poep. In Amerika wordt er 130 keer meer dierlijk afval geproduceerd dan menselijk afval. Het meeste dierlijke afval is ook nog eens veel slechter voor het milieu.img_4271

“We houden van lekker eten én we zijn vegan.”

Koeienpoep bevat namelijk methaan. De stof methaan is 23 keer schadelijker voor het milieu dan de CO2 die in de uitlaatgassen van de auto’s zit (Cowspiracy, 2017). Na het ontdekken van onder andere deze feiten, wisten we dat we echt niet meer terug konden. We werden steeds enthousiaster en nodigde alle vrienden en familie uit voor een veganistisch etentje bij ons. We bakten taarten om te trakteren op werk. Elk excuus grepen we aan om iedereen te laten proeven hoe lekker vegan eten is.img_2879Zo ontstond Vetjebol. We houden van lekker eten én we zijn vegan. Met Vetjebol willen we laten zien dat die combinatie prima samengaat, aan iedereen. Vegan zijn is eigenlijk heel gewoon en absoluut niet moeilijk. Iedereen kan vegan worden, en precies dat willen wij laten zien. Vetjebol is een YouTube kanaal met recepten en hotspots en een website waar we traditionele recepten vegan maken en ze zijn ook nog eens heel eenvoudig te maken. Want eigenlijk zijn veganisten hele gewone mensen die ook van makkelijk en lekker eten houden. 😉

Liefs, Thera

@vetjebol

WEBSITE – www.vetjebol.nl

Een gedachte over “@VETJEBOL

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s