GLUTENVRIJE PASTA

Your Organic Nature bedacht 3 nieuwe pasta’s die enkel uit 1 ingrediënt bestaan! Je hebt ze in de smaken kikkererwten, spilterwten en linzen. Ken jij ze al?

Van de biologische supermarkt Ekoplaza mocht ik deze 3 soorten uitproberen en deel graag met jullie het plantaardige recept waarin ik de pasta’s heb verwerkt. Wat ik trouwens ontzettend handig vind, is dat de pasta’s maar 4 minuten hoeven te koken!

ecopasta_4411_v2

Voor deze maaltijd heb ik alle 3 de pasta’s gecombineerd, want ik was natuurlijk veel te nieuwsgierig naar alledrie de smaken. Ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet echt een verschil tussen de drie soorten proefde, maar het smaakte wel lekker! De smaak is niet overheersend en de pasta’s zijn wat mij betreft prima te gebruiken in verschillende recepten. Je kan de pasta’s bijvoorbeeld ook toevoegen aan salades!

De meeste ingrediënten in dit gerecht koop je bij de Ekoplaza.

Ingrediënten:
– Your Organic Nature, peulvruchten pasta’s.
– ProLaTerre, Harissa balletjes.
– Ekoplaza, Sugo Basilico pastasaus. Met een snufje peterselie
– Ekoplaza, 5 zongedroogde tomaatjes
– Bonduelle, crispy mais, 150g.
– Bladspinazie
– 1 Rode paprika
– 1 rode ui
– 2 teentjes knoflook

Bereidingswijze:
Start eerst met het snijden van alle groenten. Daarna begin je met het fruiten van de fijngesneden rode ui en knoflook in een wokpan. Voeg daarna de ProLaTerre harissa balletjes toe. Wanneer de balletjes warm en krokant zijn geworden, voeg je de gesneden paprika en zongedroogde tomaatjes samen met de mais toe in de pan. Zet ondertussen water op en als deze eenmaal kookt, voeg Your Organic Nature pasta toe in de pan. De pasta kook je in 4 minuten gaar, dus hou de tijd goed in de gaten! Zet ook een aparte pan op voor de pastasaus en doe er bv. peterselie bij. Als je verse kruiden hebt, kan je deze altijd naar eigen smaak toevoegen! Als laatste strooi je bladspinazie over de ingrediënten in de wokpan en laat deze een beetje slinken. Wanneer de pasta gekookt is, schenk er dan olijfolie overheen, zodat de pasta niet aan elkaar plakt. Leg de gekookte pasta op het bord, schenk de pastasaus erover, daarna de groente en harissa balletjes.

Eet smakelijk!

In samenwerking met de Ekoplaza. 

6 gedachtes over “GLUTENVRIJE PASTA

 1. Hee Sofie!
  Je hebt helemaal gelijk, het is inderdaad een leuke manier om peulvruchten te eten 🙂
  Leuk om te lezen dat je het al kende!
  Liefs

  Like

 2. Passen helemaal in mijn straatje! Van linzen had ik al eens pasta gegeten maar kikkererwten en spliterwten zitten nog niet in mijn keukenkast. Ik had het er onlangs ook over op m’n blog: ik vind dit zo’n goeie manier om laagdrempelig andere soorten peulvruchten te eten dan je gewend bent!

  Geliked door 1 persoon

 3. Hee Malou!
  Dan ben je bij de EkoPlaza echt aan het goede adres! Ze hebben echt genoeg pasta soorten & de peulvruchten versies zijn echt heel Nice 😀
  Ben benieuwd wat je ervan vindt.
  Liefs! Elcke

  Like

 4. Hai Janna!
  Wat leuk dat je een berichtje achterlaat. Die zwarte bonen pasta lijkt mij ook wel wat! Daar ga ik maar eens naar opzoek, bedankt voor de tip 🙂
  Liefs, Elcke

  Like

 5. Oehh dat ziet er heerlijk uit! Wat leuk dat ze pasta van bijvoorbeeld kikkerewrten maken, lekker voedzaam. Ik heb net zwarte sojabonen-pasta (van Delysoy) klaargemaakt, ook echt een aanrader 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s