VEGFEST 2016 & IK WAS ERBIJ!

Ik ging op avontuur in de wereld van het veganisme en dat beviel me wel.

Vegfest is georganiseerd door ‘vegenement’ en zij organiseren zowel zelf, als in opdracht kleinschalige vegetarische en plantaardige evenementen. Op deze manier proberen ze mensen samen te brengen met dezelfde interesses en doeleinden. Het ontmoeten van gelijkgestemden is altijd een plezier!

Mocht je nog niet op Vegfest zijn geweest? Dan hoop ik dat deze blog jou een beter beeld geeft over wat je kan verwachten van een wereld waarin veganisme centraal staat. Het allerbelangrijkste is dat Vegfest een evenement is waar iedereen welkom is! Tenzij je uiteraard met een bontkraag binnenkomt… maar dat spreekt voor zich 😉

Op Vegfest kan je echt van alles beleven, zien en eten! Zo waren er sprekerszalen met diverse lezingen waar o.a. gesproken werd door bekende vegan bloggers en vloggers, zoals @squatcilla, @vegananimal_nl en @kiwishouse.

raw-chocolate
Happy Herbi’s Rawganic Chocolates

Er waren stands met een diversiteit van aanbod. Er werd veel vegan eten aangeboden. Je kon er fastfood, RAW & organic food kopen van bijvoorbeeld HAPPY HERBI, The Dutch Weedburger, Wilmersburger en Gut Wudelstein. Ook waren er stands van goede doelen, zoals Animal rights, Bite Back, stichting Dalle Noble Horse en CAS internationaal. Allemaal stuk voor stuk fantastische goede doelen, waarbij mijn hart meerdere malen een sprongetje maakte, want wat is het geweldig dat deze doelen bestaan! Mijn maag word het namelijk wel zat om keer op keer dichtgeknepen te worden bij het zien van de afschuwelijke beelden met dierenleed.

“De zuivelindustrie verkoopt graag sprookjes” – Nederlandse Vereniging voor Veganisme

Ook kon je er leuke kleding & accessoires kopen van o.a. IIWII-CORK en WolfandStorm. Wolf and Storm is een webshop die diverse vegan items verkoopt van Denise Roobol, Noble Project en Matt & Natt. Dat kwam gelijk goed uit, want mijn doel voor 2017 is om zoveel mogelijk nieuwe duurzame & vegan kleding aan te schaffen. Daarom mocht ik van mezelf een ontzettend leuke trui kopen van Noble Project uit de webshop van Wolf and Storm. Het mooie van deze trui is dat het gemaakt is van gecertificeerd biologisch katoen en onder eerlijke arbeidsomstandigheden wordt gemaakt in India en Nepal. Van elk shirt gaat er ook nog eens een gedeelte naar ‘Viva con Agua’. Dus zoals je begrijpt, als ik deze trui draag, voel ik me helemaal HAPPY 😀

noble-project
Vegan sweater Noble Project

De mannen van Testa, Omega-3 stonden ook op Vegfest! Wat was het leuk om met hen te kletsen over hun mooie product. Ik heb er een tijd geleden een blog over geschreven en was zo tevreden over het product dat ik weer een doosje wilde kopen van Testa. Zo raakte we aan de praat. De mannen vertelde dat het echt hun missie is om ook de doorsnee carnivoor van de visolie af te halen en algenolie aan te ‘smeren’. Mede door de bijvangst en overbevissing vinden zij dit erg belangrijk.

testa_omega-3

Er was zelfs een stand met een energiemaatschappij die reclame maakte voor groene energie! En nee, zij maken geen gebruik van biomassa waar dode stierkalfjes in verwerkt zitten. Dat was natuurlijk mijn allereerste vraag 😉 Heb je geen idee wat ik bedoel? Klik dan even op deze link.

Boeken! niet te vergeten werden er ook vegan boeken verkocht! Zo ging ik op de foto met Lisa van ‘Lisagoesvegan‘. Ik voelde me echt een fan, haha. Ze heeft zelfs mn boek gesigneerd! Whoop Whoop.

Ook heb ik het boek ‘vlees is dood, lang leve groente‘ gekregen van lieve Eva  @evainfruit_paradise. Zij stelde mij voor aan de charismatische auteur  van dit boek, namelijk Robin Schaper en wat is hij ontzettend leuk, gepassioneerd over veganisme. Ook Robin gaf een lezing in een van de lezerszalen tijdens Vegfest, dit is te zien in het Youtube filmpje over Vegfest van Eva.

Het evenement eindigde met de Vegan Awards. Er waren diverse genomineerden per categorie voor beste blog/vlog, boek, eetgelegenheid, cateraar, winkel, product en nieuwkomer die kans maakte op een award.

vegfest-i-was-there

Zo kom ik alweer bij het einde van deze blog. Dan komt natuurlijk de vraag, wat vond ik het allerleukste van Vegfest? Nou, het aller aller aller leukste van Vegfest vond ik om eindelijk de lieve mensen die ik via het social media ken, eens in het echt te zien en te spreken! Dit maakte het evenement voor mij echt compleet.

Kortom op Vegfest waren er genoeg mogelijkheden om mezelf eens helemaal onder te dompelen in een oceaan van dier en milieu vriendelijkheid ! I loved it!

Kom je volgend jaar ook?

Liefs, Elcke

2 gedachtes over “VEGFEST 2016 & IK WAS ERBIJ!

  1. Hooi Naomi!
    Jammer dat je er niet bij kon zijn! Hopelijk de volgende keer 🙂

    Liefs! Elcke

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s