#SUPERSNELHERSTEL 

“Voedt jezelf met natuurlijk krachtvoer voor maximale prestaties” zegt topsportster en schrijfster Janneke van der Meulen.2015_Cover_Supersnelherstel_NIEUW

Dit boek is echt een aanrader voor iedereen die houdt van een gezonde leefstijl. Voor mensen die supersnel willen herstellen, zodat ze maximaal kunnen presteren in het dagelijks leven.

#SUPERSNELHERSTEL is een boek met plantaardigerecepten en wetenschappelijk onderbouwde informatie. Janneke heeft dit boek hierdoor in twee delen opgesplitst.

In het boek vind je een lijst met voeding van groente, fruit & noten die je zo vaak als je wil kan eten. Deze lijst vind ik echt heel erg handig en geeft een leuke samenvatting van al het plantaardige voedsel dat ik dagelijks mag consumeren.

“voedt jezelf zoveel mogelijk met vers biologisch: zuiver water, fruit, bessen, bladgroenten, kruiden, kiemen, groenten, bloemen, wortels, knollen, paddenstoelen + zon, beweging, liefde en slaap” – Janneke van der Meulen

Wat ik persoonlijk een heel interessant & informatief stuk vind, is 4.2 Eiwitten en Aminozuren en 4.3 B12. In 4.3 geeft Janneke aan de hand van diverse onderzoeken die zij heeft gelezen een beknopte samenvatting over vitamine B12. Ook staat er op pagina 45 het volgende geschreven:
“Dierlijke producten uit de bio- industrie bevatten nauwelijks nog B12, omdat de darmen van deze beesten compleet zijn geruïneerd door ondierlijk voedsel zoals mais en soja, stress, een gebrek aan beweging en daglicht en antibiotica”.

Janneke geeft in dit boek ook samen met Dr. Inge Nuijten tips hoe je het beste een goede nachtrust krijgt. Deze tips vind je terug in hoofdstuk 6, De Slaapkamer.

In het boek zijn onder andere allerlei recepten te vinden om plantaardige smoothies te maken! Ik hou van smoothies en heb ze dan ook bijna allemaal uitgeprobeerd. Dus ik kan alvast verklappen dat deze smoothies echt héél erg lekker zijn!!!

#SUPERSNELHERSTEL vind ik echt een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar wetenschappelijk onderbouwde informatie over plantaardige voeding en daarnaast ook recepten zoekt die het lichaam voorzien van de juiste & gezonde vitaminen en mineralen. Zeker als je houd van sportieve activiteiten, is dit boek zeker een aanvulling op je kennis!

Wil je meer informatie over Janneke van der meulen kijk dan even op haar website: www.JannekevanderMeulen.nl of volg haar op instagram @jannekevandermeulen.

Liefs, Elcke

3 gedachtes over “#SUPERSNELHERSTEL 

  1. Hoi!
    De smoothies zijn echt super lekker! En zeker niet moeilijk te maken. Ik zou zeggen ‘give it a try’ 🙂 Je kan haar boek vinden in de Ekoplaza of op haar website.
    Groetjes, Elcke

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik krijg er al trek van als ik lees over de smoorhies. Bij mij ligt het probleem om uit zo’n boek de recepten ook daadwerkelijk toe te passen. Zo te lezen is dat niet heel moeilijk.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s