WILDPLUKKEN

Laatst liep ik al vragend en toch maar rapend langs een notenboom die bij m’n werk in Utrecht staat. Ondanks dat Google mij verzekerde dat het echt om een hazelnootboom ging, kon niemand mij persoonlijk geruststellen dat dit ook zo was!

Totdat ik weer langs dezelfde boom wandelde en daar twee fanatieke notenrapers zag! Ik stelde mijn vraag, ondanks dat ik al wist dat mijn vermoeden vast en zeker toch klopte. “mevrouw, mag ik u wat vragen, is dit een hazelnootboom?” waarop zij antwoorde “JA”. Ze vertelde over de website wildplukwijzer en dat deze boom er sinds ‘gisteren’ ook op vermeld staat!

Ahah, vandaar dat er nog zoveel noten op de grond lagen. Niemand wist nog van deze boom af! En zo vertelde deze lieve mevrouw aan mij dat het niet om een maar om drie bomen ging! Stom, ik had ook even omhoog moeten kijken, in plaats van, alleen naar beneden ;).

Ik nam gelijk de mogelijkheid om meer te leren van deze mevrouw en stelde nog een aantal vragen. Want wilde noten rapen, is echt nog heel nieuw voor mij. Ze vertelde dat je de noten gelijk na het rapen moet openbreken en het beste even kan roosteren in de oven op 150 graden. Zo kletste we samen verder over noten en zelfs  over vleesvervangers, het milieu en over dieren. Ik hou echt van dit soort onverwachte gezellige babbels met onbekende mensen. Die tijdens gesprekken ineens niet meer zo onbekend aanvoelen!

hazelnoten71

Dus, mocht je net als ik interesse hebben in het rapen van noten. Check dan deze website: http://www.wildplukwijzer.nl

Liefs, Elcke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s