@KNAPGOED

DIY: hip en duurzaam interieur. “Wow! Wat een spullen. En wat gooi ik veel weg.” Dat was wat ik me realiseerde toen ik twee jaar geleden net samenwoonde en voor de zoveelste keer mijn inrichting veranderde.

Gewoon, omdat ik net als de meeste mensen een mooi en hip interieur wilde hebben. Toch knaagde het aan me; het milieu en misschien zelfs een mens dat lijdt, omdat ik graag mijn woning mooi maak. “Dat moet vast anders kunnen”, dacht ik. Dus startte ik een zoektocht naar duurzame woonartikelen.


Als eerst ben ik begonnen om de grote warenhuizen met goedkope spullen te mijden. Eerlijk is eerlijk, daar was ik in het begin zeg maar niet zo heel goed in. Tot ik naar markten en kringlopen ging. Daar ging er een wereld voor me open. Wát een gave spullen kun je daar vinden. Bijna altijd kom ik wel met een mooi vintage item thuis, dat helemaal in ons interieur past. Behalve van vintage, ben ik ook helemaal weg van ‘strakke’ nieuwe items. Een flinke uitdaging om die in duurzame variant te vinden kwam ik achter. Veel winkels prijzen hun product namelijk als duurzaam aan, maar alleen omdat het lang mee kan gaan en niet omdat de producten het milieu niet beschadigen. Maar de aanhouder wint (jaja!), want inmiddels ziet onze woning er zo uit: een fijne zithoek met een tweedehands stoel, een nieuwe klok van gerecycled papier (I love it!), een vintage organiser en een lamp gemaakt van een oude tak. De  vitrinekast in de woonkamer hebben we gemaakt van reservedeuren van de oldtimer van mijn vriend. Zijn idee, dat maakt het nog leuker ☺ In mijn werkkamer staat een bureau van hout dat een paar maanden geleden nog de vloer bij mijn schoonouders was, er hangen vintage lampen, staat een retro stoel en ga zo maar door.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Het fijne aan deze levensstijl is dat als ik iets nieuws of iets anders wil, het geen grote gevolgen voor het milieu heeft en ik toch het hippe interieur heb dat ik altijd al wilde. En wat ik nooit had durven dromen werd werkelijkheid: door de vele positieve reacties begon ik een webshop met duurzame woonartikelen. Knap Goed heeft een flinke verzameling nieuwe en vintage items en door de exclusiviteit verandert het aanbod continue. Maar behalve door het kopen van producten zijn er natuurlijk een heleboel andere dingen waarmee of waardoor je makkelijk zelf duurzamer kunt leven. Spaar bijvoorbeeld oude spijkerbroeken op. Je kunt er van alles mee. Broekzakjes maken bijvoorbeeld! En wat dacht je van een kruk? Daar kun je niet alleen op zitten, of gebruiken als opstapje, ze zijn ook hartstikke handig als tafeltje. Wees creatief en denk out of the box! Geniet ervan en onthoud: wie iets wil veranderen heeft lef nodig

Groetjes! Ellen

Zie ook: @knapgoed & www.knapgoed.nl

2 gedachtes over “@KNAPGOED

  1. Wat superleuk om te lezen Hermien! Misschien moet ik ook eens met kleding beginnen 😉 Mocht ik je met een verhuizing ergens bij kunnen helpen, trek maar aan de bel hoor 🙂

    Groetjes!
    Ellen

    Like

  2. Wat een toffe items, die stoel en die vitrinekast! Geweldig. Hoe jij het begin van je zoektocht omschrijft, dat had ik precies ook met kleren. Tweedehands heb ik aardig wat maar nieuw en duurzaam heb ik me qua interieur nog weinig in verdiept – ik woon ook nog klein. Ga ik bij een verhuizing zeker doen!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s