SPIK EN SPAN

“Schoonmaken, yeah daar heb ik nou echt zin in!”

Dit gevoel is helaas niet voor iedereen weggelegd. Zelf begrijp ik dat maar al te goed, werken met veelal bijtende vloeistoffen die naast het feit dat ze schoonmaken, getest zijn op dieren en zorgen voor een geïrriteerde huid en soms zelfs tranende ogen, bah. Dit kan gewoon niet goed zijn voor onze wereld, maar we spoelen het wel dagelijks door onze leidingen zo moeder aarde in.

Hoe fijn is het nou om je huis ‘spik en span’ te krijgen met producten waarvan je weet dat het niet schadelijk is voor het milieu, niet getest is op dieren en ook nog eens gemaakt is van natuurlijke ingrediënten! Ik kan je vertellen dat er wel degelijk alternatieven bestaan 🙂 Graag wil ik je even voorstellen aan de volgende producten:

_MG_2859

Bio‐D Allesreiniger Spray  
“for a cleaner environment”
Met grote letters staat op de voorkant van de fles geschreven;

“We believe it is possible to have effective, natural and safe cleaning products that don’t cost the earth“.

Toen ik dit las, was ik eigenlijk al direct verkocht. En het product doet gewoon zijn werk! Deze spray kan je voor alle harde ondergronden gebruiken. Het maakt de oppervlaktes goed schoon, de gootsteen en het fornuis blinken weer na het schoonmaken. Daarnaast voldoet de allesreiniger van Bio-D aan de volgende criteria: Cruelty free, Vegan en is onschadelijk voor het milieu. Meer info
_MG_2861

Ecozone Zeepnoten (100 wasbeurten)
“Make your home an ecozone”
Deze ‘Soap Nuts’ kende ik nog niet, maar ik was zo nieuwsgierig naar hun werking. Vooral omdat deze noten al eeuwen lang gebruikt worden door de inheemse bevolking in Azië en Amerika voor het wassen van  katoen, wol en zijde.

Tijdens het wassen vul je het bijgevoegde waszakje met een aantal noten, op de verpakking staat aangegeven hoeveel je kan gebruiken voor een wasbeurt. De noten kan je 34 keer hergebruiken! En je hebt minimaal 3 tot maximaal 7 noten nodig per wasbeurt. Ik ben erg tevreden over hun werking. Ze laten geen geur achter en de was is schoon! Deze noten voldoen aan de volgende criteria: Cruelty free, Vegan, Hyppoallergeen (allergy friendly product) en is biologisch afbreekbaar.
_MG_2858Dr. Bronner’s Lavender Vloeibare Zeep ‐ 472ml
“All one! Magic soaps”

“IN ALL WE DO, LET US BE generous, fair & loving to Spaceship Earth and all its inhabitants. for we’re ALL- ONE OR NONE! ALL ONE!” – Dr. Bronners

Dit is een gecertificeerde fair trade vloeibare zeep gemaakt van organische oliën in een gerecyclede plastic fles. Dr. Bronners’s bestaat al sinds 1858. Wat dit product zo bijzonder maakt is het veelzijdige gebruik ervan. Op de achterkant van de fles lees je 10 mogelijkheden waarvoor je de vloeibare zeep kan gebruiken. Van het huishouden tot aan persoonlijke verzorging, de zeep is letterlijk ‘magic’ en maakt alles schoon!

Het product werkt erg fijn als allesreiniger, je hoeft enkel een beetje zeep met water te mengen in een spuitflacon en het is klaar voor gebruik. Door de heerlijke lavendelgeur ruikt alles in een mum van tijd weer helemaal fris. Verder heeft dit product een USDA Organic, Cruelty free en Vegan certificaat.

“To keap mij health, to do my work, to love, to live. To see to it I gain and grow and give and give. Never to look behind me for an hour. Never wait in weakness nor walk in power. Always working, searching for more truth, more light. Always speaking, fighting for what I found good and right! Robbed, starved, beaten, fallen, smeared & slandered wide astray. Back with full truths I have learned – back to the way. Smile! Work! Help build the brotherhood of man. All man!” – Dr Bronners

Eco Egg Herbruikbare Keukenrol Bamboe
“No more paper towels!”
Herbruikbare schoonmaakdoeken gemaakt van 100% organische en duurzame bamboe. Dit product vind ik nou echt een uitkomst aangezien ik steeds meer moeite krijg met het wegwerpen van ieder velletje keukenrol.

Deze doeken kunnen na gebruik gewoon gewassen worden op 40 graden en daarna opnieuw gebruikt worden! Inmiddels heb ik tijdens het schoonmaken deze bamboo doeken gebruikt en ik was gelijk fan. De doeken absorberen goed en zijn makkelijk onder de kraan schoon te maken zonder dat ze hun stevigheid verliezen!

De bovenstaande producten heb ik inmiddels goed kunnen testen en ik ben er zeer tevreden over! De producten kan je vinden in de webshop van biggreensmile.nl

Alle vier de producten zijn niet schadelijk voor het milieu, bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn dierproefvrij!

Vier producten die met liefde voor mens, dier en natuur zijn gemaakt.

Helaas is het nog steeds het geval dat schoonmaakmiddelen getest worden op dieren en ook schadelijk zijn voor het milieu. Gelukkig zijn er andere bedrijven die hier geen deel aan willen nemen en ervoor kiezen om hun producten zo dier- en milieuvriendelijk te produceren. Ik vind dit een goede zaak en wil hier als consument mijn steentje aan bijdragen door te kiezen voor gecertificeerde producten zoals de bovenstaande schoonmaakmiddelen.

Liefs, Elcke

2 gedachtes over “SPIK EN SPAN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s