@ESTHERSCHULTING

Schatzoeken. Als klein kind al sleepte ik ‘vintage schatten’ mee naar huis. Waren het eerst vooral steentjes, schelpjes, kralen, mooie kastanjes en zaden en postzegels, niet veel later werd dat van alles en nog wat dat ik vond op rommelmarkten met mams.

Ook Koninginnedag was een feest;deze dag stond geheel en alleen in het teken van ‘schatzoeken’. En eigenlijk heeft dat mij nooit los gelaten. Ik bleef zoeken en – helaas – vinden, want mijn mooie schatten deden de kasten, slaapkamer en uiteindelijk het huis overlopen.

Mijn ‘speurneus’ ontwikkelde zich in de loop der jaren alleen nog maar verder en zo ging ik – vooral – woonaccessoires verzamelen uit mijn jeugd, de kleurrijke 70’s. Van vazen en emaille tot servies, oude foto’s, memorabilia en tsja… wat eigenlijk niet. In mijn omgeving werd vaak gezegd ‘joh daar moet je iets mee doen’, of ‘hoe doe jij dat toch, oude items combineren en dat het er dan super leuk uitziet in een moderne huiskamer’. Maar ook ‘waar laat je alles??!’ en ‘joh, begin een winkel!’. Maar op de een of andere manier kwam dat er nooit van…

IMG_0853

 

Tot er even wat mindere tijden aanbraken, persoonlijk gezien. Dat wil zeggen, in de familie eigenlijk. Diverse gezondheidsperikelen waarbij we ook afscheid moesten nemen. Een pittige tijd. Tussendoor kwam er een aanvraag voor ‘leuke producten voor een pop-up store’ waaraan we (mijn man Edgar en ik) gingen meewerken. We verkochten artwork uit eigen studio evenals een kaartenlijn, maar vulden dit aan met vintage vazen. En zo leidde het een tot het ander, want ineens was het er tijd voor… een webshop. Zo geschiedde en Vintage Fever zag het levenslicht.

“We leven in zo’n wegwerpmaatschappij… consu-meer-en en we zouden best wat meer mogen consu-minderen.”

Vintage Fever: De naam was er eigenlijk al heel snel, want inderdaad wij hebben het vintage virus zwaar te pakken en de naam straalt iets vrolijks uit, iets gezellig, een feestje! We gingen schatzoeken voor de shop (ok en ook een beetje voor onszelf natuurlijk, want dat houdt nooit op). En dat voelde meer dan fijn. Bezig zijn met een grote passie en deze zo te kunnen delen met anderen. We vinden zoveel moois en het is dan fantastisch om te zien en te horen hoe zo’n item bij iemand terecht komt die het op waarde schat, er blij mee is, er goed voor gaat zorgen en ervan gaat genieten.

IMG_7916hermesbaby

 

We leven in zo’n wegwerpmaatschappij… consu-meer-en en we zouden best wat meer mogen consu-minderen. Ons meer bewust zijn van wat we kopen. Aan de langere termijn denken, stukken kopen voor het leven. Wij zijn juist gek op items die laten zien dat ze al een leven achter de rug hebben, karakter tonen. Hout wat doorleefd is, een vaas handgemaakt uit vervlogen tijden, ambachtelijk gemaakte producten, servies met de hand beschilderd, een leren stoel waarbij het leer zijn leeftijd laat zien. Deze items combineren met items van nu is een echte sport en ze geven direct karakter aan je huis. Dat gevoel van nostalgie als je een item vindt waar je mooie herinneringen aan hebt is onbetaalbaar.

Natuurlijk past het niet om onze pakjes in nieuwe verpakkingsmaterialen te versturen. En zo is ook ons versturingsproces er een van een tweede, derde of vierde leven. Want we willen pakjes niet alleen zo leuk mogelijk versturen, zodat het een feestje is om ze te ontvangen, maar ook het verpakkingsmateriaal moest uit hergebruik komen. En dat lukt!

Vazen met monstera VF-2

 

Het leuke; we kregen en krijgen zulke positieve reacties. Op ons assortiment, de foto’s, hoe de pakjes worden ontvangen. En vele klanten kwamen terug … en nog eens… en nog een keer. En dus gingen en gaan we door, want we hebben we nog zoveel plannen en ideeën en ook onze zoekdrift is nog lang niet over. Er borrelt van alles en ik vrees dan ook dat het vintage fever ons nooit los zal laten!


Vintage Fever tips:
* Kijk verder dan waar een product voor gemaakt is. Een typemachine bijvoorbeeld doet perfect dienst als standaard voor post of mooie kaarten of posters die gezien mogen worden. Natuurlijk kun je ook iemand verrassen met een mooie getypte brief!

* Koningsdag is de dag om de mooiste schatten te vinden. De zolders worden opgeruimd en vaak gaan items voor een prikkie weg, check ook regelmatig kofferbakverkopen en ‘rommelroutes’ waarbij particulieren vanuit hun eigen tuin of auto spulletjes verkopen.

* Een oud enkel bordje met een mooi decor doet het fantastisch aan de muur als wandbordje. Nog leuker; maak een hele collage!
* Wij houden van mixen & matchen, oud & nieuw maar ook binnen een bepaalde productgroep. Zet bijvoorbeeld een groepje vetplantjes in oude bloempotjes, allemaal verschillend, maar zo wordt het toch een eenheid.

* Ook in het buitenland zijn er leuke adresjes om vintage te scoren. In België en Frankrijk is onze favoriet de keten ‘Emmaus’ (deze zitten overigens ook op een aantal plekken in Nederland)

* Oud servies kan ook dienen als bloempotje of vaasje. Zet een aantal Queen Anne kopjes bij elkaar met cactusjes bijvoorbeeld, vrolijk en lekker gek!

 

Esther Schulting
Instagram: @estherschulting
http://www.vintagefever.nl
Instagram: @vintagefever.nl
Facebook: http://www.facebook.com/vintagefever.nl

Een gedachte over “@ESTHERSCHULTING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s