HAVERMOUTJE

Havermoutje, een kookboek met daarin 70 heerlijke havermoutrecepten. Van pasta tot en met de pannenkoek, je vindt het in dit schitterend vormgegeven boek geschreven door Pascalle Bonnier & Mathijs kok.

Het duo was in 2015 te gast in het programma ‘Koffietijd’ op RTL4. Daar vertelde ze samen zo passievol over hun recepten dat ik direct nieuwsgierig werd naar het kookboek. Havermout vind ik persoonlijk erg lekker en het is daarnaast ook nog eens gezond.

Inmiddels is het 2016 en heb ik al een aantal recepten uit het kookboek uitgeprobeerd. Havermout is in bijna elk recept het basisingrediënt en wauw, wat is havermout veelzijdig! Het kookboek is onderverdeeld in verschillende hoofdstukken, zoals basisrecepten, ontbijt, lunch, snacks en diner. Met op het einde een ‘Index’, waar je eenvoudig via foto’s en paginanummers een recept terug kan vinden.

FullSizeRender
amandelmelk

Uiteraard begint het kookboek met een uitleg hoe je havermoutpap kan maken. Daarbij geven Pascalle en Mathijs ook tips over hoe je de pap naar persoonlijke wens dun, normaal of dik krijgt. Vervolgens vind je recepten waarmee je diverse soorten melk kan maken. Bijvoorbeeld havermelk, quinoamelk of amandelmelk!! Mijn persoonlijke favoriet is op dit moment amandelmelk.

amandelreep
havermoutreep met amandelen

Zelfgebakken brood is uiteraard het allerlekkerste en in Havermoutje kan je dan ook echt je lol op. Er staan diverse recepten in om de lekkerste broden te maken met ingrediënten, zoals dadels, noten, vijgen en blauwe bessen. Van de week heb ik nog het ‘spelthaverbroodje’ gebakken, heerlijk!

“De diversiteit aan recepten met een gezonde twist maakt het gewoon een feest om in de keuken te staan”

Toch wel een van de heerlijkste recepten uit het boek is ‘wortelcakejes met haver & pistache’! Deze cake is een zusje van de ‘worteltaart’ en een origineel recept om je vingers bij af te likken!

Mocht je echter zin hebben in een gezond tussendoortje, dan vind je ook in dit kookboek genoeg mogelijkheden! Bijvoorbeeld de ‘havermoutreep met amandelen’ of de ‘havermout koekjes’. Makkelijk te maken en je hebt een healthy snack in no-time.

havermout koekjes
havermout koekjes

Ik kan met zekerheid zeggen dat Havermoutje, mede door de prachtige fotografie en vormgeving, een aanwinst is in je kookboeken collectie! De diversiteit aan recepten met een gezonde twist maakt het gewoon een feest om in de keuken te staan. De 70 recepten zijn allemaal even bijzonder en door de vele opties ben je  niet snel door het kookboek heen. Havermout als basisingrediënt gaat zeker niet vervelen.

 

Je vind Havermoutje ook op instagram onder de profielnaam: @havermoutje
Of kijk eens op hun website: http://www.havermoutje.nl

Liefs, Elcke

2 gedachtes over “HAVERMOUTJE

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s