DE EIFEL IS CALLING

Je wil een weekend weg om jezelf weer op te laden. Wat doe je dan? Precies, dan ga je naar Einruhr, een dorpje in Duitsland. Gelegen in National park de Eifel. Vlakbij de Hollandse grens. The perfect getaway! 

Heerlijk wandelen of mountainbiken door de natuur van de Eifel. Of als je geen zin hebt in wat actiefs, kan je de rondvaartboot pakken en vanaf de Rursee de natuur bewonderen. Vanuit Einruhr kan je diverse mooie wandelingen maken. Op de instagram pagina van @degroenezus zijn al diverse foto’s voorbij gekomen die tijdens de wandelingen gemaakt zijn van dit prachtige natuurgebied. De foto’s zijn gemaakt tijdens de volgende drie wandelingen die wij tot nu toe gemaakt hebben in de Eifel.

CD7A0329_V2

 • Jägersweilerweg – 4,5km
  Een heerlijke wandeling die langs de Rursee gaat en je daarna door de bossen weer terug naar het hotel brengt.
 • Püngelbach  – 15,3km
  Je wandelt langs beekjes en watervallen die in het bos gelegen zijn. Halverwege de wandeling kom je op een hoogte van 520 meter en heb je een prachtig uitzicht over het landschap.
 • Wald Wasser Wildnis 
  Met deze kaart kan jezelf een wandeling samenstellen. Zo hebben wij een wandeling van 20km gemaakt. Waarbij we langs diverse hoogtepunten van het natuurgebied zijn gewandeld. We zijn langs de ‘Urftstau-mauer’ gelopen (hieronder op de foto), daarna zijn we via de  brug ‘Victor- Neels- Brücke’ naar de Vogelsang gewandeld. Vanuit daar loop je nog verder omhoog waar je het verlaten (spook)dorp de ‘Wüstung Wollseifen’ kan verkennen. Op een hoogte van 517 meter kom je op een uitgestrekte hoogvlakte de Dreiborner, waar je kilometers ver kan kijken wat zo adembenemend mooi is dat je vergeet dat je nog maar op een paar kilometer van Einruhr bent.
urftsaumauer
Urfstau – mauer
dreiborner
Dreiborner

Hotel Im Fachwerkhof
Wij zijn twee weekenden in de eifel geweest en tweemaal hebben we de overnachtingen geboekt bij hotel ‘Im Fachwerkhof’. De hotel eigenaren Henri en Marcel zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij. Onze hond Lizz is er ook welkom en mag gewoon mee naar de eetzaal. Dit is erg fijn, want onze Lizz is zo verwend dat ze het gewoon vertikt om alleen in een hotelkamer te blijven. Daar steekt ze al blaffend een stokje voor, iets waarbij we haar niet in kunnen conditioneren, gezien de andere hotelgasten. Gelukkig is het geen probleem voor Henri en Marcel dat honden aanwezig zijn bij het eten en daarom staat ‘Im Fachwerkhof’ ook bekend als een hondvriendelijk hotel. Het kost 7,50 euro per hond per nacht.

Het eten is er ook erg lekker! Als gast kan je een half pension boeken waardoor je ook s’ avonds kan dineren. Wat ik zo leuk vind, is dat Mirka een hele lieve medewerker van het hotel speciaal voor jou kookt! Je kan van te voren aangeven of je een vegetarisch gerecht wil, wat in mijn geval erg fijn is! Zeker in een land waar braadworsten een soort nationale trots zijn, haha. En de groente lasagna van Mirka is gewoon veel lekkerder! Uiteraard bestaat het diner bij hotel Im Fachwerkhof niet uit braadworsten, maar krijg je voor 17,50 euro een divers drie gangen menu. Uiteraard het toetje, met een koekje in hartjesvorm mag niet ontbreken.

Stiekem ben ik nu al gesteld geraakt op Marcel en Henri. Ik vind het bewonderenswaardig dat deze twee mannen uit Limburg hun ‘hebben en houden’ in Nederland hebben verkocht om hun droom achterna te gaan. Samen hebben zij dit hotel overgekocht en het gemaakt tot een thuis voor iedereen. De vriendelijkheid, flexibiliteit en eindeloze humor maakt het ‘weekendje weg’ compleet.

Wil je meer informatie over het hotel? Neem dan een kijkje op hun website: http://www.eifelhotel-imfachwerkhof.com

boot

Normaal gesproken bezoeken wij eenmalig een bestemming en komen daarna niet snel meer terug. Maar wij zijn verliefd geworden op national park de Eifel! De combinatie van het gezellige Hotel Im Fachwerkhof en de (bijna) ‘ongerepte’ natuur die om de hoek van Einruhr te vinden is, maakt dat wij hier graag terug komen.

Liefs, Elcke

Dit artikel is niet gesponsord

Een gedachte over “DE EIFEL IS CALLING

 1. Wij zijn dit jaar ook teruggegaan naar Marcel en Henri. De familiekamer met onze 2 tieners en onze hond Louke. 2 jaar achter elkaar. Het is een knus hotel waar je tot de late uurtjes kan op op terras vertoeven. Echt een aanrader als je rust wil.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s