@WAYOFHEALTH.NL

VEGAN COURGETTI BOLOGNESE

Courgetti, een paar jaar geleden had nog niemand er van gehoord. Nu kun je het zelfs kant en klaar in een pakketje kopen bij de Albert Heijn. Niet zo gek, het is heerlijk! En ideaal wanneer je op je koolhydraatinname let. Ik maak mijn courgetti zelf met behulp van een spiraalsnijder. Heb je deze niet in huis, dan kun je met behulp van een kaasschaaf dunne plakken snijden van de courgette die je vervolgens in de lengte in sliertjes snijdt. Voor deze bolognese saus maakte ik gebruik van het plantaardige rulgehakt van Good Bite.

Voor 2 personen heb je nodig

  • 2 courgettes
  • 200 gram plantaardig rulgehakt
  • 1 paprika
  • 1 bakje cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 500 gram passata
  • kruiden naar keuze; ik ging voor oregano, cayennepeper, paprikapoeder en tijm
  • optioneel: geraspte kaas

spagetti

Wat ga je doen?

  • Snipper de ui, snijd de paprika in blokjes en snijd de cherrytomaatjes door de helft.
  • Verwarm wat olie in een wok en fruit hierin de ui tot deze wat glazig wordt.
  • Voeg nu het plantaardige rulgehakt toe en bak dit even mee.
  • Voeg dan de paprika blokjes, de gehalveerde cherrytomaatjes en de passata toe. Breng de passata op smaak met de kruiden en laat dit op een laag vuur even pruttelen.
  • In de tussentijd snijdt je slierten van de courgettes en bak je de slierten even kort aan in een aparte wok, zonder olie, zodat ze wat zachter worden.
  • Verdeel de courgetti over 2 borden en schep daar de saus overheen, klaar ben je!


Eet smakelijk!
Linda van 
@wayofhealth.nl & wayofhealth.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s