LES SUBLIMES

“Our purpose at Les Sublimes is to make people happy while respecting Mother Nature, and to represent a hope for a better future. This is the soul of what we do.” – Kachen + Alexis, co-founders

Nadat ik deze quote had gelezen, dacht ik “Ja, dit is een merk die past bij de groene zus”.  Les Sublimes willen miljoenen vrouwen over de wereld bereiken met hun duurzame kledingmerk.

The new French brand that wants you to have it all

Les_Sublimes_Logo_and_Name

Beautiful wardrobe essentials. Without the compromise.

Les Sublimes heeft nog wel een steuntje in de rug nodig en hoopt via crowdfunding geld in te verzamelen om de kledinglijn ook daadwerkelijk te lanceren. Vandaag 21 Juni zal deze pagina vanaf 09:00 uur online gaan. Via deze link kom je op de crowdfunding site: gesloten.

Maar laat ik je eerst eens wat meer vertellen over dit merk. Eigenlijk was het de visie en missie van dit merk, dat ik extra aandacht wilde besteden aan Les Sublimes. Ik vind namelijk de visie achter hun merk een prachtig voorbeeld voor anderen. Er kunnen niet genoeg duurzame kledingmerken in de wereld komen.

Dit merk is gevestigd in Parijs en straks online te koop: www.Les-Sublimes.com. In de quote van de oprichters lees je direct hun missie; modieuze kleding met als doel om moeder natuur te respecteren. Dit merk sluit perfect aan op de blog ‘wat trek jij aan vandaag?’. Daarin schrijf ik over hoe milieuvervuilend de kledingindustrie is en over de arbeidsomstandigheden. Les Sublimes is een merk die het tegendeel wil bewijzen en mensen een wenselijke alternatief willen geven. Alexis zegt dat Les Sublimes werd geboren uit een persoonlijke frustratie, omdat er nauwelijks duurzame merken waren om uit te kiezen. Ze wilde mensen een wenselijke alternatief te geven.

Made in France in a 2nd family run business in Renaison, a small town outside of Lyon.

Je mooi voelen van binnen en buiten is het doel van Les sublimes. Ethisch verantwoorde kleding die in Frankrijk is geproduceerd met eerlijke loon en een milieu vriendelijke productie proces. Het leuke aan dit merk is dat ze in hun eigen land, Frankrijk, de kleding willen produceren om zo de economie van hun thuisland te stimuleren. Daarom heet de nieuwe collectie ‘The Made in France Collection’. Elke les Sublimes product is van begin tot eind gemaakt met behoud van de kwetsbare ecosystemen van onze planeet en het leven van de hardwerkende mensen die elk stuk maken te verbeteren. Ook worden er eco-vriendelijke stoffen gebruikt, zoals ‘Lenzing Modal’ en de gecertificeerde ‘organic cotton’.

Who says we can’t have it all?

Het merk biedt een permanente assortiment van favoriete stukken die voortbouwen op elkaar om de perfecte garderobe te creëren. De prijzen van de kledingstukken liggen tussen de €40-€120.

“People are becoming increasingly aware of the dark side of the traditional clothing industry, especially within fast fashion. They see the effects on the environment, on the workers – and they don’t want to be part of it” – Alexis Assoignon

Daarnaast zal Les Sublimes voor elk verkochte item geld doneren aan non profit organisaties die kansarme meisjes helpen en geven ze een maand lang onderwijs. Zij geloven dat onderwijs een middel is om armoede te bestrijden.

Wat ik vooral erg leuk vind, is dat op  de site van Les Sublimes je ook een ‘The Conscious Library’ vind met daarin informatie over duurzaamheid.

Sustainably-produced stylish knitwear essentials for women

Les_Sublimes_Spring_16_Collection_London_Dress_Walking_Dog_Copyright_1024x1024

Het is toch ontzettend gaaf dat dit merk zich zo ethisch verantwoord op de economische markt wil profileren. Goed voor mens, dier en milieu! Top. #lessublimes

Liefs, Elcke

Transparent_Black_Logo_600px

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s