FRUIT & VEGGIE BIRTHDAY-PARTY

It’s time to celebrate! De datum staat vast, uitnodigingen zijn verstuurd en dan komt de vraag ‘wat voor hapjes en drankjes ga ik serveren?’. Voor mijn party was het uitgangspunt ‘no meat & fish’. Levert dit beperkingen op, welnee! Genoeg andere overheerlijke food opties!!

_MG_1902_V2

Fruit.
Met fruit in de hoofdrol krijgt het feestje al direct een Tropical vibe. Fruit is vrolijk, lekker, decoratief en voor diverse hapjes en drankjes bruikbaar. Fruit in een karaf met water is altijd een succes. Je kan bijvoorbeeld een paar gesneden citroenen in water serveren. Of je kiest voor een mix van limoen, aardbei en muntblaadjes. Naast de wijn, cocktails en biertjes vinden je visite dit vast ook verfrissend om tussendoor te drinken, een kater vermijden is uiteraard iets wat we allemaal wel willen. Veel water drinken dus 😉 Een alternatief voor meat-sticks zijn fruit-sticks. Schuif een aardbei, stukjes, kiwi, appel, meloen over een houten prikker en je fruitspies zijn klaar. Je kan er een stuk chocolade brownie aan toevoegen om de fruitspies een verrassende draai te geven. Chocola en fruit gaat namelijk perfect samen!

_MG_1915

Veggie.
Ook met groente hapjes is veel winst te behalen. De lijnzaad crackers van Biobites in combinatie met de vegetarische Patés van Tartex zijn altijd verantwoorde hartige snacks. De vegetarian Paté is verkrijgbaar in de winkel van Ekoplaza in diverse smaken o.a. Herbs, Tomato en Green Pepper. Deze soorten zijn echt ontzettend lekker en ook een goede vervanging voor de smeersels waar vlees of vis in verwerkt zit. Je kan ook simpelweg cherry tomaatjes, komkommer met kruidenkaas of een paprika in reepjes snijden en serveren. Daarnaast is stokbrood een goede toevoeging aan het hapjes pallet. Met hummus, heksenkaas of avocado smaakt het stokbrood overheerlijk. De geroosterde kokoschips kan je ook prima in een schaaltje op tafel zetten, geheid dat de handen daar naartoe gaan.

_MG_1886_V2

Organic wijn.
Tegenwoordig kan je in elke winkel wel een verantwoorde wijn vinden. Veel merken gaan mee met de marktvraag en produceren ook een eigen ‘organic wine’. Denk bijvoorbeeld aan de merken Palo Alto of Hugo. Het etiket van Hugo is grafisch ook erg leuk vormgegeven, het oog wil ook wat. Uiteraard vind je in de winkel van de Ekoplaza altijd verantwoorde wijn. Van elke fles vind je productinformatie over de ingredienten, voedingswaarden, dieet of allergie-informatie. Op de website van de Ekoplaza vind je een overzichtelijke lijst van de wijnen die er te koop zijn met de bijhorende informatie: http://www.ekoplaza.nl/wijn.

_MG_1913

Cocktails.
Een cocktail zonder fruit is gewoon geen cocktail. Ook al is het een schijfje citroen of limoen, vers fruit geeft een veel betere smaak aan je cocktail. En een feestje met cocktails is natuurlijk veel gezelliger, toch ;-). Denk aan Mojito’s, Gin Tonics, Sangria en ga zo maar door. Allemaal heerlijk cocktails die elk feestje een tropical touch bezorgen.

“Het belangrijkste uitgangspunt is dat ‘het kan’ en dat zelfs je familie, vrienden en vriendinnen ook zonder vis- of vleeshapjes echt wel een feestje kunnen vieren!”

_MG_1918_V2

Uiteraard zijn er nog veel meer leuke en heerlijke mogelijkheden om een feest te vieren met hapjes en drankjes die passen bij jou groene ecolifestyle! Het belangrijkste uitgangspunt is dat ‘het kan’ en dat zelfs je familie, vrienden en vriendinnen ook zonder vis- of vleeshapjes echt wel een feestje kunnen vieren!

Tips.
Op de @degroenezus stelde ik de vraag of iemand nog andere tips voor fruit & veggie hapjes had. Daar kreeg ik de volgende leuke reacties op!
@francescawatteeuw: “Hummus met tortilla’s & tortilla chips (om zo wat te dippen) waren een dikke topper op mijn feestje twee weken terug. & guacamole.. Koude groentjes erbij om wat balans te hebben véél plezier!”
@evainfruit_paradise: “als je tijd hebt, balletjes maken van gewelde kashuwnoten, haver, dadels, beetje citoensap en speculaas kruiden en dat in de keukenmachine fijn maken–>balletjes draaien voor mooi er wat kokosrasp er over. Recept: https://youtu.be/e9NWasX-IqQ.”
@marlies0077: “IJskoud water met bv gesneden munt, limoen, aardbei wat je tijdje laat staan in de koelkast. Wat ook lekker is als afwisseling, kokoswater, maar moet je van houden, wel heel koud drinken.”

Trouwens! Ben je nieuwsgierig geworden naar de vegetarische paté van Tartex en de lijnzaad crackers van biobites? Deze kan je winnen! Op de instagram pagina van @degroenezus is momenteel een ‘Hooray Giveaway’ gaande. Tot 24 juni 2016 kan je meedoen! Nieuwsgierig? Neem dan snel een kijkje op de pagina en lees wat je moet doen om kans te maken op het groene pakket.

_MG_1926_V2

Liefs, Elcke