UPCYCLEN

Iedereen die creatief is aangelegd kan upcyclen. Het weggooien van materialen is soms helemaal niet nodig. Veel materialen of voorwerpen kunnen hergebruikt worden en een andere functie krijgen.

Wat is het verschil tussen upcyclen en recyclen?
Bij recyclen wordt een oud en gebruikt materiaal weer gloednieuw gemaakt in dezelfde vorm en functie. Bij upcyclen worden oude materialen hergebruikt voor een ander doeleinde. Bij upcyclen gaat het om voorwerpen of materialen die anders weggegooid worden of gerecycled. Daarnaast is upcyclen veel groener dan recyclen. Je bespaard het milieu weer de afvalstoffen van het productieproces die nodig is om producten te recyclen.

“Upcyclen betekent dat je voorkomt dat oude of onbruikbare materialen in de vuilnisstroom terecht komen.”

Onze maatschappij kan je ook wel ‘wegwerpmaatschappij’ noemen en upcyclen is eigenlijk bedacht om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk weggegooid wordt en nieuwe spullen daarvoor in de plaats komen. Upcyclen betekent dat je voorkomt dat oude of onbruikbare materialen in de vuilnisstroom terecht komen.

Pinterest.
Je kan ook een kijkje nemen op de pinterest van Degroenezus. Daar vind je een bord ‘upcycling’ met diverse Do It Yourself- upcycling ideeën.
http://www.pinterest.com/degroenezus

Mijn favoriete upcycling is tijdschrift papier hergebruiken om cadeau’s mee in te pakken.
IMG_9757
Hopelijk heb je na het lezen van deze blog upcycling inspiratie opgedaan en kan ik alleen nog maar adviseren; ‘laat je creativiteit de vrije loop!’. Mocht je voorwerpen of materialen hebben ‘ge-upcycled’. Dan mag je altijd @degroenezus in de foto op instagram taggen. Ik ben benieuwd, veel succes!

Liefs, Elcke

Een gedachte over “UPCYCLEN

  1. Pingback: Upcyclen | blog

Reacties zijn gesloten.