@WAYOFHEALTH.NL

TEMPEH SHOARMA

Ik hoef je vast niet uit te leggen dat shoarma niet erg gezond is. Het vlees is enorm vet en de knoflooksaus.. tja.. daar hoef ik niet verder op in te gaan toch? Maar je kunt natuurlijk ook shoarma maken van tempeh. Tempeh is gemaakt van sojabonen en zit bomvol eiwitten waardoor dit broodje nog enigszins goede macro’s heeft. Daarnaast is dit als vegetariër zijnde een prima optie om toch te kunnen genieten van een broodje shoarma. En het is weer eens wat anders dan de standaard vegetarische shoarma die je kant en klaar in de winkel kunt kopen. Je kunt de knoflooksaus achterwege laten, of zelf maken op basis van Griekse yoghurt. Het hoort er eigenlijk wel een beetje bij! Dit broodje is perfect voor het weekend of voor je ‘cheatdag’. Houd er wel rekening mee dat je de tempeh ongeveer 24 uur moet laten marineren om het de smaak van de kruiden goed op te laten nemen. Dit is natuurlijk geen verplichting, maar het geeft je wel de meeste smaak!

IMG_2817

Voor 4 broodjes heb je nodig;

 • 400 gram tempeh
 • 1 rode ui
 • 1 groene paprika
 • shoarma kruidenmix
 • 4 pita broodjes
 • ijsbergsla
 • optioneel: knoflooksaus

Wat ga je doen?

 • Snijd de tempeh in kleine reepjes (formaatje shoarma) en doe de reepjes samen met wat olijfolie en de shoarma kruiden in een kom. Roer dit goed door en laat de marinade minimaal 24 uur in de shoarma trekken. Dek de kom af met folie en bewaar in de koelkast.
 • Snipper de ui fijn, wanneer je paprika toe wilt voegen snijd je deze in kleine blokjes.
 • Zet een pan op het vuur en bak hier de tempeh reepjes in ongeveer 10 minuten goudbruin. Voeg de laatste 5 minuten de ui en de stukjes paprika toe en bak deze mee.
 • Verwarm in de tussentijd de pita broodjes in de oven of in de broodrooster.
 • Snijd de broodjes open en vul ze met wat ijsbergsla, de tempeh reepjes en top het eventueel af met wat knoflooksaus!

Eet smakelijk!

Meer recepten vind je op de site van Way of Health http://www.wayofhealth.nl
Volg Way of Healthy ook op instagram @wayofhealth.nl en facebook wayofhealth