DIERPROEFVRIJE COSMETICA

Als tiener begon mijn interesse in cosmetica producten te groeien. Mijn wimpers werden langer door mascara, blush gaf mijn bleke wangen een kleurtje en door oogschaduw te gebruiken, leerde ik de kleur van m’n ogen te accentueren.

Daarnaast hou ik ook echt van ‘verzorgende smeersels’. Ik kan alles wel gebruiken. Het enige wat ik echt vreselijk vind van cosmetica producten is dat er ook getest wordt op dieren en hier wil ik als consument niet aan bijdragen. Het voelt zo oneerlijk dat ik mooier word en mezelf kan verzorgen door producten die vreselijke leed bij dieren veroorzaakt.

Op internet ging ik daarom opzoek naar een website waar ik makkelijk kan opzoeken welke producten dierproefvrij zijn en deze site heb ik gevonden!
Na e-mail contact met Sophie de beheerder en cosmetica onderzoeker van http://www.naoki.nl heb ik goedkeuring gekregen om haar website en de link naar haar ‘Nederlandse dierproefvrije cosmetica lijst‘ te gebruiken in deze blog. Yes!!!
Ook vindt je op haar website een lijst van ‘cosmetica bedrijven die op dieren testen‘.

lijstbron foto: http://www.naoki.nl

Daarnaast lees je andere informatieve blogs over cosmetica en duurzaamheid. Echt de moeite waard om een kijkje te nemen op de site van Sophie. Je kan haar ook volgen op instagram @thegreenbeauty. Ik vind het hoopgevend dat er mensen zijn die zich hiervoor inzetten en onderzoeken welke producten diervriendelijk zijn, of als consument laten zien dat zij kiezen voor dierproefvrije producten.

lush

Mijn persoonlijke voorkeur gaat uit naar de winkels ‘KIKO’, ‘de tuinen’ en uiteraard ‘Lush’. 
Maar dankzij de lijst van Sophie kan ik nu ook elke willekeurige Kruidvat binnenlopen en van te voren of tijdens het shoppen, opzoeken welk merk wel en niet diervriendelijk is.

Ik hoop dat er steeds meer consumenten kiezen voor producten die niet op dieren zijn getest. Ik hoef namelijk geen foto’s te plaatsen die laten zien wat er met deze dieren gebeurd als er testen op hen wordt uitgevoerd. Ik heb zelf namelijk genoeg bewijsmateriaal gezien en ik kan vertellen dat deze beelden nog steeds op mijn netvlies staan. Ik moet er niet aan denken dat dit met mijn huisdieren zou gebeuren.

tuinen

Kies bewust en laat als consument zien waar jij voor staat!

Liefs, Elcke