NATUURMONUMENTEN CADEAU BOOM

Het begon allemaal met ‘#groenmoetjedoen’. Op instagram gebruikte ik deze hashtag elke keer bij een foto met iets ‘groens’, letterlijk of figuurlijk. Daarom kreeg ik in 2015 voor mijn verjaardag een ‘#groenmoetjedoen pakket’ van lieve vriendjes en vriendinnetjes.

In het pakket zaten o.a. vega-kookboeken, een tuinschepje, het boek ‘ik en mijn plant’ en een ‘boom cadeau’ van stichting Natuurmonumenten. Ik had een certificaat van aanplanting gekregen om tijdens de nationale boomplantdag in Haarzuilens mijn eigen boom te planten!!IMG_0925

Bij het cadeau zat ook een informatieboekje over de functie van bomen. Daarin staat dat bomen de longen van onze aarde zijn, want zonder bomen is er ook geen zuurstof voor ons om in te ademen. Natuurmonumenten legt uit dat een 100 jaar oude boom per uur maar liefst 64 mensen schone lucht geeft en zorgt een boom ervoor dat vuile lucht voor ons wordt gefilterd. Kortom bomen zijn de voorraadkast van onze voedselketen, geeft een thuis aan insecten, vogels, mossen en nog vele andere dieren.

IMG_0423

Met deze informatie in mijn achterhoofd keek ik uit naar de nationale boomplantdag en had ik mijn tuinlaarzen klaar gezet. Deze middag gingen mijn vriendinnen die graag de laatste mode dragen ook mee. Deze meiden passen ook wel in de categorie ‘shoe hoarders’, alleen tuinlaarzen hadden ze niet in hun assortiment. Je kan je vast wel bedenken dat dit niet echt praktisch was deze dag,.. maar dit weerhield ze er niet van om mee te gaan. Dapper als ze zijn, hebben ze de blubber op hun mooie laarsjes getrotseerd. Ik kan je vertellen dat dit voor de nodige hilariteit heeft gezorgd, ook bij omstanders. Dit alles om deel te zijn van ‘het moment van aanplanting’.

laarzen

#groenmoetjedoen

Die dag heb ik gekozen om de boom ‘de zwarte Els’ te planten. Tot slot kijk ik terug op een geslaagde dag! Alles was goed geregeld door Natuurmonumenten en het verliep ‘vlekkeloos’. Ik kan het dan ook iedereen aanraden om deze boom cadeau te geven!
Het is een prachtige herinnering en mooi geschenk aan de natuur.

Groetjes, Elcke