OP NAAR TEXEL!

Texel, een waddeneiland van Nederland en onderdeel van ‘Tvtas’. Vele hebben dit waddeneiland al bezocht vanwege de prachtige natuur, mooie wandeltochten en fietsroutes. Zelfs bezoekers van het eiland die niet zo actief zijn aangelegd kunnen hier pima vertoeven.

Wat ik ook erg waardeer aan Texel is dat honden welkom zijn. Daarom kon onze hond Lizz makkelijk mee.

IMG_0229_2

Wij verbleven op Texel om het 30 jarige huwelijk van mijn ouders te vieren, ook wel ‘parelen bruiloft’ genoemd. De eerste dag hebben we samen een nostalgisch rondje over Texel gemaakt om even te kijken bij het dorpje ‘den Burg’. Ook een strandwandeling mocht niet ontbreken. Na het wandelen zijn we naar onze accommodatie gegaan op familiepark ‘de krim’. Een mooi park waar je ook erg makkelijk fietsen kan huren met een hondenwagen! Wat heel handig voor Lizz was. De fietsenverhuurder vertelde dat het in de zomer wel drukker is tijdens het verhuren van fietsen en dat er dan wel 1100 fietsen van hun in gebruik zijn. Hij moest dan ook lachen dat wij al voor openingstijd op een sombere, grijze zaterdag ochtend stonden te popelen om fietsen bij hem te huren.

IMG_0231_2IMG_0152

Op dag 2 hebben we dan ook een fietstocht van dorpjes ‘de Cocksdorp’ naar ‘de Koog gemaakt’. Als je de kaart van Texel erbij pakt, zie je dat ten weste van het eiland en dus precies langs deze route natuurgebieden ‘de Slufter’ en ‘de Muy’ liggen. Wij hebben de fietsen geparkeerd en zijn met Lizz het natuurgebied ‘de Slufter’ opgegaan. De vogels begroette ons en de natuur was uiteraard prachtig. De Slufter is voor een deel een vogelreservaat waardoor het Noorden is afgezet voor wandelaars. Weer terug van de wandeling zijn we verder gefietst naar dorpje de Koog. Wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken als je dorstig van de rit bent geworden of wil winkelen.

_MG_0275_MG_0287_2

Dag 3 en ook gelijk de laatste dag was aangebroken en we wilde heel graag het zuiden van Texel ontdekken. Daarom zijn we naar de Mokbaai gereden waar we te voet via de ‘Kreeftepolder’ naar ‘de Hors’ zijn gewandeld. Wat ik zo charmant vond aan de wandeling was dat we ook tussen de ‘horsmeertjes’ liepen. Op elk punt kon er wel een mooie foto gemaakt worden. Eenmaal bij de Hors had je een prachtig uitzicht naar Den Helder. Waardoor eigenlijk het gevoel ‘even weg te zijn van de dagelijkse sleur en afgesloten te zijn van de buitenwereld’ ineens een stukje minder werd. Want wat zaten we zo dichtbij het vaste land, thuis.

Maar zoals wij eigenlijk elke wandeling afsloten met een dorstig gevoel. Kwamen we terecht in het dorpje den Hoorn, waar het zeer charismatische restaurant ‘inn de knip’ te vinden is. Dit restaurant is welbekend bij menig tourist of inwoner van Texel en dat kan ik begrijpen!! @yvonvandes zei: “je moet erheen gaan, al is het alleen al vanwege het servies” en dat klopt. Dus de volgende keer zal de eerste stop op Texel daar in restaurant ‘inn de knip’ zijn.

Liefs, Elcke