WORLD RECYCLE WEEK H&M

De H&M begint vandaag met de World Recycle week. Van 18 tot 24 April zamelt de H&M wereldwijd in 3600 winkels gedragen kleding in. Het doel is om minimaal 1000 ton aan gedragen kleding in te zamelen.

De H&M vindt het zonde dat er jaarlijks kleding wordt weggegooid, terwijl je deze kleding gewoon kan herbruiken! Daarnaast bespaar je ontzettend veel liters water met het recyclen van kleding. 1 t-shirt staat gelijk aan 2100 liter water. Op de H&M site vind je het nummer ‘rewear it’ van artiest M.I.A. Een zeer passende titel al zeg ik zelf.

Dus mocht je een ‘lente schoonmaak’ houden in je kledingkast, dan kan je de kleding ook naar de H&M brengen!

Op de website van de H&M staat het volgende: “Nadat de items in één van de meer dan 3.600 H&M-winkels wereldwijd zijn ingezameld, worden ze naar één van de zeven sorteervestigingen verzonden. Daar worden ze gesorteerd om in tweedehands winkels te worden verkocht, te worden hergebruikt als kleding of stoffering, of te worden gerecycled om er nieuwe stof en dus nieuwe items van te maken.”

Wil je meer informatie, lees dan het volledige artikel op http://www.hm.com

Ik vind het initiatief van de H&M in ieder geval een stap in de goede richting!

Liefs, Elcke