@STEFFICOLL

Hotspot: The Living in Delft

Eten en reizen zijn twee van mijn favoriete dingen. Helemaal geweldig is het om beiden te combineren! Ik vind het zalig om toffe adresjes te ontdekken wanneer ik op een nieuwe plek kom. Vanuit ethisch en ecologisch standpunt probeer ik zo weinig mogelijk vlees te eten. Wanneer ik een zaakje vind met een uitgebreid vegetarisch menu, maakt mijn hart een sprongetje. Graag neem ik jullie in deze blogpost dan ook mee naar Delft. 

Naamloos3

Vorige zomer waren mijn vriend Erik en ik een weekendje in Naaldwijk in Nederland. Om eerlijk te zijn, werd het een uitgeregende trip. We fietsten van Naaldwijk over Den Haag naar Delft. Gietende regen en een windkracht 10 werden ons deel. Gelukkig klaarde het in de loop van de dag een beetje op, en tegen de avond ontdekten we een superleuk zaakje dat ons het rotweer voor een deel liet vergeten.

“Je krijgt immers geen vaste portie, maar je schept zelf op van de gerechten die op dat moment uitgestald zijn.”

The Living had dan ook alles wat we willen: Een prachtig interieur en superheerlijke 100% biologische gerechtjes. Ook in hun filosofie kunnen we ons volledig vinden. Duurzaamheid is voor hen heel belangrijk en ze maken zoveel mogelijk gebruik van lokale producten. Het aanbod wisselt met de seizoenen en door het concept wordt ook voedselverspilling tegengegaan. Je krijgt immers geen vaste portie, maar je schept zelf op van de gerechten die op dat moment uitgestald zijn. Zo neem je enkel hetgeen je op krijgt en wat je lekker vindt. Je bord wordt daarna gewogen en je betaalt per gewicht. Alle gerechtjes zijn vegetarisch en het grootste deel zelfs veganistisch. Bovendien wordt er rekening gehouden met mensen met lactose- of glutenintollerantie. Terwijl Erik nog een tweede keer ging opscheppen, genoot ik van een heerlijke meringue als dessert.

Naamloos2

Het interieur is heel erg gezellig en huiselijk. Er staat een grote houten tafel waar je kan aanschuiven en er is zicht op de keuken. Wij namen plaats aan het raam, waar de schattige cactusjes ons toelachten.

Kortom, dit eetzaakje is zeker de moeite als je houdt van vegetarisch en duurzaam voedsel. Wie meer te weten wilt komen over The Living en hun filosofie, kan ook altijd eens een kijkje nemen op hun website jointheliving.nl.

Groetjes, Steffi
@stefficoll