LET ME TELL YOU ABOUT,..

De bijen zijn ontzettend belangrijk in ons ecosysteem. De bij heeft als hoofdtaak om de flora op aarde te bestuiven. Deze insecten zijn degene die zorgen voor onze groente en fruit, zij zorgen voor de bloemen, planten en bomen. Als bijen uitsterven heeft dit enorme gevolgen.

Als er geen bijen meer zijn betekent dit lege schappen in de supermarkt. De grootste reden waarom bijen op dit moment met uitsterven worden bedreigd, zijn pesticiden. Pesticiden behoord tot het landbouwgif waarmee groente en fruit worden besproeid. Pesticiden zijn gemaakt om insecten te doden, dus eigenlijk is het logisch dat ook de bijen er dood aan gaan.

“If the bee disappeared off the surface of the globe then man would only have four years of life left. No more bees, no more pollination, no more plants, no more animals, no more man”
Albert Einstein.

Daarnaast zijn er ook andere factoren waardoor de bij met uitsterven wordt bedreigd. Namelijk verandering in hun leefomgeving en door klimaatverandering. Ook verhongeren bijen. Mensen hebben hun bloemen en planten grotendeels weggehaald. Niet alleen de natuurgebieden zijn kaalgeplukt, maar ook in de tuinen van mensen is er weinig wildgroei te vinden. Helaas hebben de bloemsoorten die er wel zijn vaak niet voldoende voeding voor de bijen, omdat het te eenzijdig is.

Maar er is hoop! Wil je iets doen om de bijen te helpen? Leg een wilde tuin aan! Haal bijenzaden en zaai deze in je tuin. We kunnen de bijen helpen door onbespoten fruit en groente te kopen. Of door zelf een moestuin te beginnen. Ten slotte gebruik geen bestrijdingsmiddelen in de tuin.

Op de instagram van @degroenezus is een giveaway van start gegaan om de bij te helpen. (inmiddels gesloten)

Liefs, Elcke