LIZZ

Lizz, m’n allerliefste vriendin en degene die mij geleerd heeft bepaalde ethisch verantwoorde keuzes te maken met respect voor mens, dier en natuur. Daarom bij deze een korte ‘meet and greet’.

Even kort voorstellen,
Lizz; leeftijd: vier jaar, geslacht: teefje, afkomst vader: Lhasa Apso, afkomst moeder: Yorkshire terriër, geboren in Montfoort.

img_2221_v2

Lizz komt niet van een fokker of hobbyfokker vandaan, maar is geboren bij een gezin die eenmalig een nestje had. Nu drie jaar later schrijf ik een blogbericht over haar, omdat ik zoveel van haar geleerd heb.

Mijn dagen besteed ik graag met wandelen en het knuffelen van dit lieve hondje. Zij is de reden geweest van een bewustwording waarbij ik nadacht over het dierenwelzijn en de kwaliteit van leven die hierbij komt kijken. Dieren zijn in vergelijking tot de mens zo hulpeloos en in veel gevallen overgeleverd aan onze ‘good will’. Ik denk dat de meeste ‘baasjes’ het wel met mij eens zijn dat je op een gegeven moment gedrag gaat herkennen van je huisdier. Er lijkt haast vanzelf een connectie met elkaar plaats te vinden waarbij je elkaar gewoon begrijpt.

img_7571_v2
Foto: Sander Copier

Lizz heeft mij laten inzien dat ik ten alle tijden haar kwaliteit van leven zal beïnvloeden. Ik ben degene die haar verzorgd, eten geeft en uitlaat. Ik bepaal hoelang zij uitgelaten wordt en waar we heen gaan. Eigenlijk is Lizz altijd gevangen en overgeleverd aan mij. Gelukkig vergeet ik dat snel door dat vele gekwispel van der en stiekem ‘denk ik’ dat ze het wel leuk heeft met me.

“Waarom eet ik geen hond, maar wel een varken?”

Daarnaast begon het verschil tussen huisdieren en dieren te vervagen. Waarom heeft mijn hond wel recht op leven en vee daarentegen niet? Waarom eet ik geen hond, maar wel een varken? Deze vraag en dit gevoel bleef maar aan mij knagen en hier moest voor mezelf verandering in komen, dat alles door de aanwinst van deze fijne, lieve en vooral speelse vriendin.

img_7732_v2

“Lizz heeft mij aan het denken gezet.”

Wil je meer zien van Lizz? Zij heeft ook een eigen instagram @Lizzmylife

Liefs, Elcke