Reistip | De Azoren, São Miguel

Voor de ‘flora & fauna’ liefhebber ligt er in de Atlantische Oceaan een eiland met de naam São Miguel van de Azoren- archipel.

Vanuit Amsterdam vlieg je naar de hoofdstad Ponta Delgada. Het beginpunt van een sprookjesachtige reis. Twee tips, huur een auto en zorg voor goede wandelschoenen. Door rijden en hiken te combineren  ontdek je het meeste van het eiland.

Azoren_Sao-Miguel_1

Wat het eiland uniek maakt, zijn de warmwaterbronnen waar je als toerist tegen een vergoeding gebruik van mag maken. Let wel op, ga er niet met een witte bikini in liggen, want je wordt geel van de zwavel. Tevens wordt er aangenomen dat het water geneeskrachtige en een heilzame werking heeft. Los van de special treatment die het water mogelijk brengt, is het ook ‘gewoon’ heerlijk na een hike.

Hiken kan bijvoorbeeld op de hoogste berg van het eiland ‘Pico da vara’ waar de varens je de weg wijzen. Of om de twee kratermeren van het eiland ‘Lagoa das Furnas’ en ‘Lagoa de Fogo’. Mocht de vervelening toch toeslaan, is het zeker de moeite waard om een hike naar de waterval ‘salto do prego’ in ‘faial da terra’ te maken. Tijdens de road trip zijn prachtige hortensia’s in vele kleuren langs de weg te zien. Voor de avonturier onder ons die niet van wilde dieren houd, het enige dier dat je angst kan bezorgen is het loslopende wilde konijn. Helemaal top dus.

Meer informatie over dit ‘groene eiland’ is uiteraard te vinden op het internet.

Liefs, Elcke