Even voorstellen…

In het dagelijks leven draag ik de naam Elcke en houd ik mij vooral bezig met gezond (en lekker!) eten, sporten en wandelen in de natuur met mijn hond Lizz.

Naast deze bezigheden ben ik werkzaam in de psychogeriatrie als woon- zorgbegeleider. Door mijn werk met onder andere dementerende ouderen heb ik geleerd om in het hier en nu te leven. Maar ook dat het leven zo voorbij is. Vandaar dat nu het ideale moment is voor de ‘De Groene Zus’.

“Het grijpt mij aan om te zien hoe mens, dier en natuur wordt verwaarloosd.”

Momenteel leven zeven miljard mensen op aarde. Het grijpt mij aan om te zien hoe mens, dier en natuur worden verwaarloosd. Op dit moment lijkt het haast een onmogelijke opgave om aan ieder z’n levensbehoeften te voorzien zonder daarbij onze planeet schade toe te brengen. In mijn optiek is het bizar dat er zo’n enorm verschil is in het consumeren van voedsel; waar een deel van de wereld kampt met overgewicht, dealen anderen met ondervoeding. De consument bepaald waar het geld naartoe gaat en beïnvloed hiermee de industrie en markt. Oftewel; wij zijn een bepalende factor en daarmee de sleutel naar een beter milieu, en tevens een menswaardig, maar ook diervriendelijk bestaan op aarde.

“Ik ben van mening dat vrouwen nou eenmaal meer de kartrekkers zijn van een ecologisch leven.”

Eén van de redenen achter ‘De Groene Zus’, is het feit dat het mij hoop geeft om te zien dat ook andere vrouwen het verwaarlozen van de aarde aangrijpt. In plaats van toekijken onder het mom van ‘Het heeft geen zin’, doen zij hiertegen daadwerkelijk iets. Op mijn persoonlijke Instagram-pagina ‘@elcke__’ heb ik deze, vooral groene vrouwen leren kennen; vrouwen met liefde voor mens, dier en natuur. Zij willen net als ikzelf iets teweeg brengen ten gunste van onze planeet. Ik ben van mening dat vrouwen (meer) de kartrekkers zijn van een ecologisch leven.

Elcke

Het behouden van de biodiversiteit is een must, want wij hebben maar één aarde. Laten we er ‘nu’ van genieten, maar ook het stokje aan de volgende generaties doorgeven. Het heet natuurlijk niet voor niets ‘stokje’…

Liefs, Elcke